Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

søndag den 8. februar 2009

Tid til en øl - Mikkeller/Stone/AleSmith Triple

8. Februar 2009
Mikkel Bjergsø er en af Danmarks mest eksperimenterende bryggere, og han er meget inspireret af den amerikanske stil, hvor alle grænser udforskes. Han har ved flere lejligheder samarbejdet med bryggere fra andre lande – bryggere der har været til inspiration eller som har haft de samme målsætninger med øllet. Det har været ”De Struise” fra Belgien og ”Three Floyds” fra USA. Bryggerier der har manifesteret sig i toppen af verdensranglisten. I foråret 2008 blev et nyt samarbejde indledt i San Diego, Californien. Her er der 2 berømte bryggerier: ”AleSmith Brewery” og ”Stone Brewery”
”AleSmith” blev grundlagt i 1995, men blev i 2002 overtaget af Peter Zien, der er det eneste medlem fra San Diego i BJCP ( Beer Judge Certification Program ). En amerikansk uddannelse og organisation af øldommere.
”Stone” stammer fra 1996 og ligger i Escondido, San Diego, og det er her aftenens øl er brygget. De 3 bryggerier må nødvendigvis brygge en triple, - en belgisk øltype, der dog her får sit helt specielle udtryk. På etiketten afspejles det med en triangel.
Det er en flot, klar gylden øl på 8,7%. Der er ikke mange bobler og skummet er da også meget kortvarigt. Duften er præget af amerikansk humle, der giver meget citrus, men man aner også lidt ferskenduft. Den føles lidt skarp i munden . Smagen åbner som en belgisk triple med strejf af fersken, men overtages hurtigt af citrusen fra humlen. Der er en humlet, bitter eftersmag. Alkoholen mærkes efterfølgende som en let prikken  på læber og tunge.
Det er en øl, der er mere amerikansk end belgisk, fordi humlen trænger så tydeligt igennem. Som type virker det ikke, men det er sikkert heller ikke meningen. Det er et forsøg på at lave et personligt udtryk, der viser de tre bryggeriers fælles interessefelt – humlet øl. Og den er alligevel i fin balance.
Karakter 4+

Ingen kommentarer:

Send en kommentar