Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

torsdag den 15. juli 2010

Tid til en øl - Blå Thor

15. Juli 2010

Her i eftermiddags har vi deltaget i en anderledes begravelse, hvor de pårørende absolut ikke ville have salmer på programmet. Det gav dem traumer. Derfor havde de foreslået et par andre sange – ”Many rivers to cross” ( Jimmy Cliff ) og ”Er der nogen i himlen” ( Danser med drenge ). Det er helt bestemt ikke alle præster i Den Danske Folkekirke, der var gået med til det, men heldigvis har vi i denne uge en progressiv præst som ferieafløser. Han spurgte pænt, om vi ville synge og spille og det ville vi da godt – udover at jeg ikke kendte nogen af sangene. Men det kunne jo læres, så jeg spillede og sang det ene nummer, mens min kone sang det andet til mit guitarakkompagnement. Anderledes, men det fungerede godt nok og det var jo udmærkede sange/tekster.

Så fik jeg frokost da vi kom tilbage og åbnede endnu en frokostøl – ”Blå Thor”

I 1850 kom en ølglad svensker – Johan Peter Lindahl – til Randers og besluttede at bygge et bryggeri der. Inden det stod klart, rejste han imidlertid videre, og var der derfor ikke til indvielsen i 1856. Det blev overtaget af Christian Emil Synnestvedts. På det tidspunkt hed bryggeriet derfor ”Synnestvedts Bayerske Ølbryggeri” og i slutningen at 1860’erne var det det fjerdestørste i provinsen. I 1873 blev det omdøbt til Thor. Det har senere været gennem mange fussioner og ejes nu af Bryggerigruppen A/S. I 2003 lukkedes bryggeriet i Randers og øllet bliver nu produceres på Albani i Odense. Ærgerligt at de gamle lokale bryggerier ikke har overlevet.

”Blå Thor” er en guldøl på 6,0%. Meget tidligt vandt den guld ved en konkurrence i Bruxelles. Derfor er den pyntet med ”det blå bånd”, der lægger navn til den. Det er en eksportøl – åbenbart beregnet til det franske/belgiske marked, for det er en ”Biere de luxe Danoise” og der reklameres også med Fournisseur a la Cour Royale de Danemark”

Der er en meget lys øl med lidt grønt skær. Klar med yderst livlige bobler. Jeg synes desværre duften er direkte ubehagelig, nærmest kemisk, men det gælder heldigvis ikke smagen. Modsat ”FF” i går er dette en mere balanceret øl, der dog får et mere neutralt udtryk. Ren i smagen med en behersket, men tydelig bitterhed i eftersmagen.

Karakter 2+

Ingen kommentarer:

Send en kommentar