Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

mandag den 12. juli 2010

Tid til en øl - Jacobsen Brown Ale

12. Juli 2010

I dag har vi været på indkøb for at finde nogle ting til ferien. En køletaske der kan kobles til bilen, motorvejsmærkater og nogle gaver. Vi havde inviteret vores datter og svigersøn – netop hjemvendt fra Spanien – til aftensmad, men det blev sent. Vi grillede flæskesteg, men den var først færdig kl. 9. Da var himlen kulsort og regnen stod ned ( Skansespillet blev nok desværre aflyst i 2. del ).

Til flæskestegen åbnede vi en flaske ”Brown Ale” fra Jacobsen.

Det er så vidt jeg husker en af de første bryg fra husbryggeriet, inden de begyndte at udforske nordiske variationer, men derfor er der alligevel spændende ting på programmet. Den er brygget i gammel engelsk tradition med Maris Otter malt, samt forskellige andre mørke malte. Bla karamel- og chokolademalt. Og så er den humlet med den New Zealandske Nelson Sauvin, som jeg personligt synes godt om. ( Da Mikkeller lavede serien med IPA’er med forskellig humle, var det min favorit )

Den er en mørk rødlig øl med hvidt skum og en procent på 6,0%. Duften sødlige duft af malt og karamel er overvældende og krydres af lidt frugtnoter. Den er letdrikkelig med har dog en god, solid krop. Det sødlige element balanceres meget fint af skarpe humlebitterhed, der - uden at være overvældende – bliver hængende i en lang eftersmag. Efter min mening en af de bedste brown ales.

( jeg kan jo godt lide lidt sødme i mine mørke øl )

Karakter 4+

Ingen kommentarer:

Send en kommentar