Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

søndag den 4. juli 2010

Tid til en øl - Nørrebro King's County Brown

4. Juli 2010

I dag skulle måske have været en amerikansk ”Liberty Ale” eller noget i den stil. Men jeg endte op med en ”King’s County Brown” fra Nørrebro Bryghus. Mest fordi aftensmaden stod på grillede revelsben.

Ellers fik vi i dag en ny præst i kirken og der var indsættelsesgudstjeneste. Det gik fint og vi glæder os meget til samarbejdet. Der var frokostbord efter tjenesten, hvor alle var inviteret med. Der var også øl og vand, dvs.  Pokal Pilsner og Classic. Jeg valgte en ”Classic”, da jeg ikke har smagt den før. Den har en let sødlig maltet smag, der ender i en kort eftersmag uden synderlig bitterhed. Men den er efter min mening væsentlig bedre end pilsneren.

Karakter 2

Men her til aften stod den altså på brown ale fra Nørrebro. Det er første gang, der er gæstebrygger på bryggeriet – Garrett Oliver fra ”Brooklyn Brewery”. ”King’s County Brown” er efter sigende modeleret efter Olivers egen ”Brooklyn Brown Ale”, men navnet er mig lidt en gåde. King’s County er et område i Californien, men kan måske også hentyde til ”kongens by København”. Måske er det bare for at give et amerikansk klingende navn til denne amerikansk inspirerede ale.

Det er en mørk, men klar øl med et rødligt skær. Kraftigt skum og små livlige bobler. Sød maltet duft med lidt karamel og nødder.  God krop – blød og lækker. Maltet smag med en god bitterhed i eftersmagen.

Karakter 4

Ingen kommentarer:

Send en kommentar