Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

lørdag den 3. juli 2010

Tid til en øl - Indslev Svanehvede

3. juli 2010

Sikken en varm dag. Vi havde venner på besøg til en dejlig brunch, og vi prøvede at rykke sammen i skyggen på terrassen, men det var alligevel utroligt varmt. Men der var heldigvis en lækker anretning med hjemmelavet hindbæryogurt, små grønsagsomeletter, pølser og meget mere.

Selvom jeg ikke har skrevet et par dage, har jeg da nydt lidt øl i sommervarmen. I torsdags åbnede vi en af vores oplevelsesgaver fra nogle venner i Vrå. Et besøg på Villa Vest i Lønstrup. Her fik vi en dejlig 3-retters menu med tilhørende vin. Det er et meget dejligt sted med en fantastisk udsigt over Vesterhavet. Maden er ualmindelig god og betjeningen behagelig, så det var en udpræget succes.

Inden da tog vi op på den højeste klit ved Rubjerg Knude fyr og bredte et tæppe ud på sandet. Vejret var i top og udsigten fantastisk. Op af kurven dukkede der små lækre snaks og en Asti til kvinderne. Men sandelig om der ikke også dukkede 2 ”Pale Ale” fra Sierra Nevada op. Med sådan en udsigt, sådan en øl og sådan et selskab kan tilværelsen næsten ikke blive bedre.

I går åbnede jeg en spændende øl fra Ecaussinnes – UltraDelice, som jeg har omtalt tidligere. ( 3. marts 09 ). Det er stadig en meget kompleks krydret øl, som det er svært at sætte ord på, men den er meget spændende.

På denne varme dag var der næsten kun en mulighed for en god ølafslutning, nemlig en kold weissbier. Jeg havde en ”Svane Hvede” fra Indslev på Vestfyn. Den nuværende ejer er Anders Busse Rasmussen og det var hans oldefars bror, der i 1897 byggede bryggeriet. Det ophørte dog med at brygge øl i 73 og forsatte med sodavand. Men nu strømmer hvedeøllet fra hanerne. Indslev Bryggeri  laver udelukkende hvedeøl – både i tysk og belgisk stil. Brygmesteren er tysk og hedder Stefan Peter Stadler.

”Svane Hvede” er en korngul, sløret øl på 5,3%. Skummet er hvidt og kraftigt. Der er en svag duft af banan og tyggegummi, men det er næsten kun antydning. Den føles meget blød og lækker i munden. Lidt sødlig smag med noter af banan. Den er en velkomponeret øl, hvor de typiske hvedeølaromaer ikke er så fremtrædende. En mellemting mellem Erdinger og Schneider.

Karakter 4

Det er sjældent jeg giver weissbier og pilsner højere karakter end 4, da de smagsmæssigt er lidt neutrale. Men på en varm sommerdag med 30 grader er der næsten ikke andre øltyper, der kan slukke tørsten så godt, så karakteren burde være 5. Måske skal jeg ændre mit bedømmelsesgrundlag. På den anden side vil den rigtige øl på det rigtige tidspunkt vel næsten altid give topkarakter.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar