Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

søndag den 11. juli 2010

Tid til en øl - Wadworth Swordfish

11. Juli 2010

I dag har det også været lummert, men vi opdagede en bordventilator, vi havde købt for flere år siden og som stadig stod i skuret uden at være pakket ud. Så den har vi glæde af. Så kunne vi følge den spændende bjergetape i Tour de France. Nu skal jeg bare have tiden til at gå indtil fodboldfinalen.

Til aftensmaden åbnede jeg en øl fra Wadworth i Wiltshire. Jeg har skrevet om bryggeriet for nylig og om deres flagskib ”6X”. Denne øl er en blanding af ”6X” og ”Pusser’s Rum”. Denne rom omtales som England ”Navy Rum” – altså ”skibsrom”. Rom og skibe har altid været tæt forbundet – siden sørøverne i Vestindien, og denne rom stammer da også fra De Britiske Jomfruøer.

I gamle dage ( 1665 ) var romrationen ombord på skibene et af de eneste lyspunkter for besætningen. Den blev uddelt af purseren, og han blev forvansket til ”pusser”. Man fik en pint om dagen, men før kamp fik man dobbelt ration.

Denne øl er lavet for at hædre flådens luftvåben, der har eksisteret i 100 år – og specielt torpedobomberne ”The Swordfish”, der under 2. Verdenskrig satte livet på spil.

Den er som nævnt brygget på en grund af ”6X” med der er tilsat ”Pusser’s Rum” og ekstra urafineret mørkt sukker.

Det er en rødlig øl på 5,0%. Blødt hvidt skum og mange bittesmå bobler. Duften er desværre i stil med ”6X”, men det smitter heldigvis ikke af på smagen. Den har en meget let krop ( god drinkebillity ) med lidt prikkende følelse fra kulsyren. Der er en let bitter smag med en sødlig indledning og en svag blomsteragtig syrlig note. Bitterheden bliver hængende

Karakter 3+

Ingen kommentarer:

Send en kommentar