Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

tirsdag den 27. september 2011

Tid til en øl - Goose Island Pepe Nero


27. September 2011

Pepe Nero” betyder ”sort peber”, og det er lige præcis, hvad aftenens øl indeholder. Det er den nyeste øl i Goose Islands serie af  ”belgian farmhouse ales”. De andre er lyse – jeg har kun smagt ”Matilda” – men denne er mørk med en flot rødligt skær.  Det er øl, der er brygget med vildgær – så vidt jeg har forstået i en kontrolleret form. Den er altså ikke spontangæret.

Goose Island står for mig som et bryggeri med sans for balance. Det har været kendetegnet for de fleste andre øl, jeg har smagt fra dette bryggeri.

“Pepe Nero” er fra 2011. Den er på 6,0%, og brygget på pilsner-, rug- og sortmalt. Humlen er Saaz og Pilgrim og den har en bitterhed på 30 IBU. Derudover er der tilsat sorte peberkorn. Den har vundet guld ved World Beer Championship 2011 i kategorien Saison.

Det er en mørk øl med rødligt skær, og offwhite skum, der danner en lille top på glasset. I aromaen er er noter af pebber, samt spor af svampe og jord. Den har en vældig god fylde. Dejlig smag med en snert af syrlighed. Der er også mindelser om fugtig kælder, samt en tydelig note at engelsk lakrids. Peberet dukker først op i eftersmagen. Alt er behagelig afstemt.

Karakter 4+

Købt ( for lang tid siden ) hos Ølkosortiet

Ingen kommentarer:

Send en kommentar