Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

tirsdag den 6. september 2011

Tid til en øl - Øllets dag / Ølkonsortiet


6. September 2011

2-0 til Danmark med flotte mål af Bendtner. Sidder lige og ser fodbold, mens jeg nyder en ”House Ale” fra skotske Traquair. Både kampen og øllen er en fornøjelse. Traquair laver efter min mening nogle af verdens bedste øl. Der findes måske nok mere ekstreme øl, men det er sjældent at nogle øl er i så god balance. Jeg bliver aldrig træt af dem, så da Ølkonsortiet i begyndelsen af sommeren fik en ny sending hjem, købte jeg et par stykker – både ”House Ale” og den uovertrufne ”Jacobite Ale”. ( Jeg har tidligere skrevet om ”House Ale” (se  9 mar 09 )

Det er Ølkonsortiet, der sælger disse øl, og Ølkonsortiet var også repræsenteret på Øllets Dag i Nordkraft.

Her blev det afsløret, at butikken har vundet regionens Ølpris 2011 – ganske velfortjent.

 
Det er i hvert fald en butik, som har betydet meget for mig, og som har givet mange gode oplevelser.
Ølkonsortiet havde øl fra amerikanske Lagunitas med. Jeg kan ikke fortælle så meget om øllene, for jeg kom i snak med Peter og Jacob fra ”The Master of Hoppets” ( TMOP ). Peter har anmeldt over 400 øl på YouTube, og Jacob har været med i over 100. Jeg synes måske nok, jeg er med på beatet med at skrive en blog, men de unge har allerede taget de nye medier til sig. Det er nok vejen frem. Og de har velfortjent mange faste seere fra hele verden. Men det blev så som så med notaterne – dog er der et par øl, der kalder på en gensmagning med ordentlig opmærksomhed.
 
 
Lagunitas ligger i Petaluma, Californien. Man kan tage en virtuel rundvisning på bryggeriet hejmmeside. Den første øl jeg smagte var ”Hop Stoopid Ale”, der var en kraftigt humlet øl med god fylde. Der var også en Pale Ale og en IPA, samt en Maximus, men jeg faldt også for deres ”Red Ale” og deres ”Imperial Stout”
 

Ølkonsortiet fik allerede deres pris overrakt af regionalbestyrelsen  d 1. september og dagen efter var der gratis smagning af en ny Beer Here øl fra Christian Skovdal Andersen – ”Farligwine”.

Jeg kom tilfældigvis forbi, så det var jo en god overraskelse. Der var mange andre, der havde fundet vej til Ølkonsortiet, og Christian Skovdal dukkede op lige da jeg skulle gå. Men han var også i Nordkraft om lørdagen, så vi fik en lille snak. Jeg købte en flaske af ”Farligwine” med, som jeg kunne præsentere for vennerne i madklubben om aftenen.


Etiketten er som altid tegnet af Christian selv, og den ser lidt farlig ud. Bliver man sådan af at drikke øllet? – eller trænger pigen i den grad til noget ordenligt øl? Jeg vælger at tro det sidste, for det er en øl der får livet til at summe i kroppen.

”Farligwine” er naturligvis et ordspil på Barleywine – den stærke øltype fra England og USA. Denne øl er på 9,5%. Det er en uklar mørk øl med et orange skær og med lyst, lidt offwhite skum. Kraftig aroma af frugtig humle og alkohol. Den har en god fylde og virker som sagt varmende. Den blev præsenteret på Ølfestivalen i år, hvor den efter sigende var mere rå, men Christian sagde, at den allerede nu var blevet rundere i smagen. Jeg synes ikke, at det er en afbalanceret øl – i hvert fald ikke i betydningen, at den hviler i sig selv. Det er en gevaldig rutchetur, man får – først med en sukkersød start, hvorefter sødme blander med humlen, som derefter får overtaget i en lang aromatisk bitterhed i eftersmagen. – Og så starter man forfra ved næste tår. Men alligevel blander disse smagsoplevelser godt og giver en god sammenhængende oplevelse.

Karakter 5

På Øllets dag skulle Christian Skovdal præsentere endnu en ny øl på Søgaards Bryghus, men det var først kl. 22 og der var jeg ikke i byen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar