Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

tirsdag den 13. september 2011

Tid til en øl - Krenkerup Høstøl


13. September 2011

Den anden øl på høstbordet forleden dag var fra Krenkerup Gods i Sakskøbing på Lolland. Godset er fra 1367, men bryggeriet er noget yngre. Det fremgår ikke, hvornår det blev grundlagt. Godset dyrker selv sit korn, der sendes til Tyskland for at blive maltet. Man håber også at kunne dyrke egen humle med tiden. Øllet bliver brygget efter det tyske Reinheitsgebot – altså udelukkende malt, humle, gær og vand. Man har 8 forskellige bryg i sortimentet. Etiketterne er enkle og udstrålet fornem klasse  med våbenskjoldet øverst.

Krenkerup ”Høstøl” er også brygget på 4 forskellige kornsorter – byg, hvede, rug og havre, men det er en anden maltsammensætning end i Thisteds. Modsat Thisted er der ikke tilsat andre ting til Krenkerups bud.

Den har en fuldkommen anden farve – den er væsentlig lysere, og man skimter nogle få bobler, Skummet er lyst og en smule groft. Der er en duft at lys malt, måske med et lille strejf af sødme, men den virker skarper og mere tør end den foregående øl. Måske var rækkefølgen forkert, men hvem kunne vide det. Der er mere bitterhed, men med noter af rugbrødsurdej, der ikke tiltaler mig så meget. Det er en let øl på 4,1%

Karakter 2+


Ingen kommentarer:

Send en kommentar