Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

fredag den 9. september 2011

Tid til en øl - Kiefer Black Devil / Amarcord Lucilla La Rossa

9. September 2011

I sidste uge mødtes madklubben endnu engang. Jeg havde været i Ølkonsortiet, hvor der var smagsprøve på ”Farligwine” fra Beer Here og havde købt en flaske med. Men der var også mange andre øl på bordet, både kendte og ukendte. Værten havde været på sommerferie i Italien og havde købt nogle lokale bryg med hjem. Italien er jo ikke kendt som et ølland, men der er en rivende udvikling i gang med mange eksperimenter, og i det nordlige Italien har man længe været påvirket af ølvaner fra Østrig og Bayern. Det er derfor også muligt at støde på gode bayerske øl i området omkring Gardasøen, så det er ikke så slemt af feriere der.

Aftenens første italienske øl var en ”Kiefer Black Devil”. Den brygges af Castello di Undine Spa, der er et bryggeri fra 1997 og beliggende i San Giorgio de Nogano. Mere ved jeg rent faktisk ikke, for hjemmesiden er – udover at være på italiensk – også fuldstændig intetsigende, i hvert fald om ”Black Devil”.

Det er en kulsort øl på 5,3%. Det er nok mere en schwarzbier end en dunkel, men inspirationen er klart undergæret germansk. Meget svag aroma. Det føles utrolig let i munden. Den er tør med en lille antydning af ristet malt, og eftersmagen er fraværende.

Karakter 1+

Man er bedre tjent med at holde sig til de tyske originaler, hvilket vi straks gjorde, da vi åbnede en ”König Ludwig Dunkel”. Det er en ganske anderledes positiv oplevelse.

Den anden italienske øl var en lille buttet en med patentprop – ”Lucilla La Rossa”. Også her er alle oplysninger på italiensk, undtagen Ratebeer, hvor der oplyses at det er en dobbeltbock brygget af Amarcord. Der er til gengæld intet om denne øl på Amarcords hjemmeside. Bryggeriet ligger faktisk i San Marino – den lille bystat midt i Italien. ( se 29 maj 11 )
”La Rossa” betyder ”den røde” og det er er rødlig øl med lyst, groft skum. Der er en kraftig aroma af frugt og alkohol ( lidt blomme i madeira uden chokoladeovertræk ). Den føles varmende i munden. Smagen lægger sig efter aromaen og der er en god lang eftersmag.
Karakter 4
Det var en noget anden oplevelse, men jeg har før smagt øl fra bryggeriet, også med stor fornøjelse.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar