Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

torsdag den 23. maj 2013

Tid til en øl - AleSmith X Pale Ale / Meantime London Pale Ale


23. Maj 2013

I dag åbnede Ølfestivalen i København. 3 dage med masser af øl. Desværre kan jeg heller ikke i år være med. Dels arbejder jeg torsdag og fredag, og så har jeg jo rodet mig ind i en musical, hvor der er gennemspilning lørdag. Men god fornøjelse til I andre….

Så jeg må nøjes med et par øl på hjemmefronten, og det er blevet til et par pale ales.

Den første er fra AleSmith, der blev stiftet i 1995 af Skip Virgilio og Ted Newcomb, men i 2002 blev det overtaget af Peter Zien, der også er brygmester. Bryggeriet ligger i San Diego, Californien, og brygger en stor vifte af øl. Jeg har tidligere anmeldt Old Numbskull og deres YuleSmith.

”Extra Pale Ale” på 5.5% går også under betegnelsen ”X”. Det er en øl, der ligner rent guld. Dejlig duft af citrushumle, hvor fyr og grape blander godt. Især fyrrenålene ( pine ) træder friskt frem i smagen, og bitterheden når ikke for store højder.

Karakter 4

Den vandt ”Peoples Choise” ved Real Ale-festivalen i San Diego i 2000 og blev nr. 2 året efter.

 
Den anden pale ale kommer fra den anden side af Atlanten – fra London. Derfor har den også fået det sigende navn ”London Pale Ale” og det er bryggeriet Meantime, der står bag. Meantime ligger naturligvis i Londonbydelen Greenwich og det er Alistair Hook, der grundlagde bryggeriet i 1999. I starten bryggede de bare øl for andre, men da de begyndte at lave egne øl, gik det stærkt.
Deres ”London Pale Ale” er brygget efter en gammel tradition, hvor bryggerne i London importerede humle fra USA for at kunne følge med efterspørgslen. Her er der brugt Cascade og Centennial sammen med Goldings fra Kent. Det giver en dejlig frugtig aroma. Det er en typisk engelsk alkoholprocent, der ikke slår benene væk under nogen – 4,3%. Øllet har et friskt og aggressivt bid. Englænderne kan godt lave alkoholsvagt øl, der ikke føles tyndt og vandet. Lidt maltfylde dukker frem i starten, men det afløses hurtigt af en noget mørk bitterhed – slet ikke den friske grapenote, man forbinder med cascade.
Karakter 3+
 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar