Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

mandag den 13. maj 2013

Tid til en øl - Kona Fire Rock


13. Maj 2013

”Kraften og kobbergløden fra smeltet lava, der flyder mod havet fra Big Islands Kilauea krater er fremmanet i vores ”Fire Rock Pale Ale”. Sådan præsenterer Kona Brewing deres pale ale, og jeg synes faktisk, der er noget om snakken. ( Se billede ).

Kona Brewing ligger jo på Hawaii, og det er et af de steder på jorden, hvor der er livlig vulkansk aktivitet. Bryggeriet signalerer at de hører til på øerne ved at benytte sig af lokal navne på steder og traditioner. Mest omkring surfing – ”Big Wave Golden Ale”, ”Longboard Lager” og ”Pipeline Porter”, men også naturen bliver brugt – ”Wailua Ale” og altså ”Fire Rock Pale Ale”. Der er endnu ikke nogen øl med blomsterkranse og ukuleler, men det kommer nok. Der er nok mere øl i surfing.

Det er en kobberfarvet øl på 6,0% med groft hvidt skum af store bobler. Mild humlearoma med eksotisk frugt. ( Millenium og cascade ). Der er tilsat lidt honning, men det træder ikke tydeligt frem. Øllet virker friskt og har et godt bid. Den varmer ikke som lava, men køler derimod lidt af. Dejlig humlesmag, der er skarpere en aromaen, men den holder godt og der er en fin, markant bitterhed i eftersmagen ( IBU 35 ).

Karakter 4


Ingen kommentarer:

Send en kommentar