Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

mandag den 27. maj 2013

Tid til en øl - Brewdog International Arms Race

 
27. Maj 2013

Denne øl er resultatet af et samarbejde – eller rettere en venskabelig konkurrence mellem to øl-hunde. Brewdog fra Skotland og Flying Dog fra USA – et rigtigt hundeslagsmål. På etiketten ses de to bryggeriers flag på hver side at et dødningehoved. Her ser vi også en ugle der smider en håndgranat – ”Arms Race” (?).
Hvad går komkurrencen så ud på? At lave en IPA uden humle – en ”Zero IBU IPA”. Manopfordres til at prøve begge byggeriers bidrag, men jeg har kun fundet øllen fra Brewdog ( Jeg har nu hller ikke søgt specielt efter Flying Dog, men det vil jeg vist gøre ). Om det passer at der ikke er brugt humle er lidt uklart, idet humle er nævnt som ingrediens på etiketten, men det er de mange bær og urter og rødder som Brewdog nævner, ikke.
Det er en rødlig øl med mange bobler. Der er duft af ingefær og sort peber. De typiske humlenoter fra en IPA er ikke tilstede. Det minder mere om de historiske øl fra William Bros ( Heather Ales ), eller den nordengelske ”Morrocco Ale”. Den føles prikkende i munden. Smagen er også præget af urter og bær – solbær og enebær – tilsat lidt ingefær. Her er pebernoterne ikke længere til stede, og der er heller ikke andet der signalerer IPA.
Måske er resten af brygprocessen lig en IPA, men det er åbenbart humle der giver det afgørende indtryk. Denne øl er ikke en IPA men derimod en glimrende specialøl, der nærmer sig ældre tiders krydderøl. Alk. 7,5%
Karakter 4
Jeg håber jeg kan finder Flying Dogs bidrag. Det kunne være sjovt at sammenligne.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar