Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

søndag den 12. maj 2013

Tid til en øl - Svyturys Ekstra


12. Maj 2013

Forleden så jeg en speciel flaskeform på en øl i Salling. Det var en øl fra det litauiske bryggeri Svyturys. Den havde nærmest form som en granat. Jeg smagte deres pilsner til vores afdansningsbal, hvor en af vennerne havde den med. Han har nogle forretningsforbindelser i Litauen og får nogle gange en god sending med hjem.

Deres ”Ekstra” er beskrevet som en dortmunder/eksport øl på 5,2%. Chefbrygger Dzuljeta Armoniene skabte den i 1995 og den har gjort sig bemærket på det internationale marked med guldmedalje i Stockholm Beer Festival. Der er tilsat ris som råfrugt, men den har alligevel en pæn fyldig krop.

Den er lys gylden med hvidt skum og mange bobler. Duft af korn, lys malt og lidt svovl. Den føles aggressiv. Smagen er god og bitterheden er holdt på et tydeligt, men afdæmpet niveau.

Karakter 3+

 
Bryggeriet stammer fra 1784, hvor J. W. Reincke grundlagde det i Klaipeda. Reincke familiens våbenskjold bærer en havørn og den er også blevet knyttet til bryggeriet. Den er graveret på flasken, hvilket også giver et godt hold på flasken.
 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar