24. April 2015
I
dag havde jeg for en gangs skyld lidt tid at slå ihjel i Aalborg, og gik derfor
ind på Basement Beer Bar i Løkkegade. Jeg havde tænkt mig, at nyde to øl, og
lagde ud med en af de syrlige favoritter – ”Duchesse de Bourgogne”. Som altid
en fornøjelse.
Sådan
en chance kan man jo ikke lade gå fra sig, så jeg gik i baren og bestilte sådan
en. Nikolai var lige at skænke op til en anden, der havde set samme opslag, så
det er noget der virker.
Jeg
må indrømme, jeg ikke kender noget til bryggeriet, men det er fra Helsingborg i
Sverige. Jeg kan kun finde en Facebook side, og det får jeg ingen oplysninger
om øl og bryggeri ud af, for jeg gider ikke scrolle gennem deres tidslinje. Jeg
kan dog se at det er fra sommeren 2014.
Men
”MangoFeber” er en Double IPA på 8,0%. Der er brugt Amarillo og Mosaic humle,
men der er ikke oplysninger om tilsætning af mango. Det fristes man nu til at
tro, når man stikker næsen i glasset. Det er en flot orangefarvet øl – uklar med
fint hvidt skum på toppen. Duften er eksotisk – mango i rigelige mængder. Blandet
med passionsfrugt og papaya og ananas osv - som var det flydende Solero-is. Det
er også indtrykket, når man smager på den, men den fine bitterhed balancerer
det hele til et lille mesterværk. Smagen holder længe, så man ikke sidder
tilbage med ren bitterhed. Alt i alt en af de bedste IPA’er, jeg har smagt i
lang tid. Der sker spændende ting i Sverige.
Karakter
5
En
anden interessant øl havde fanget mit blik – Mikkeller ”Black Moon”. BA
Bourbon. Der hænger et lille skilt i Basement Beer Bar, hvor forkortelser er
skrevet op, så de ikke skal svare på så mange spørgsmål – om IPA, APA DIPA,
Brett og meget mere. Og naturligvis også en forklaring på BA – Barrel Aged.
”Black
Moon” er brygget til 20 års dagen for ”Man in the Moon” – en pub i Stockholm (
Så vi bliver lidt i det svenske ). Den er på 10,6% og lagret på bourbonfade.
Jeg har nogle gange ment at Mikkellers produktion er svingende, men her skal
jeg love for, vi svinger op i den høje ende af spektret.
Her
er naturligvis ristede noter, men man mærker også det sødlige, let syrlige
indtryk fra fadet. Bourbon og vanilje – sammen med kaffe og chokolade. En
temmelig kompleks sammensætning, hvor man aldrig får helt samme indtryk. Meget
lang eftersmag.
Karakter
5
Ingen kommentarer:
Send en kommentar