Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

fredag den 24. april 2015

Tid til en øl - Brewski MangoFeber / Mikkeller Black Moon


24. April 2015

I dag havde jeg for en gangs skyld lidt tid at slå ihjel i Aalborg, og gik derfor ind på Basement Beer Bar i Løkkegade. Jeg havde tænkt mig, at nyde to øl, og lagde ud med en af de syrlige favoritter – ”Duchesse de Bourgogne”. Som altid en fornøjelse.

Bedst som jeg sad og checkede min Facebook, dukkede en reklame fra Basement Beer Bar op. ”Endelig er det lykkedes at fremskaffe en fustage af en af de bedste double IPA’er, der er på  markedet i øjeblikket, nemlig -”Mango Feber” fra Brewski. Mange har sikkert hørt om den, men aldrig smagt den – Nu har I chancen”.

Sådan en chance kan man jo ikke lade gå fra sig, så jeg gik i baren og bestilte sådan en. Nikolai var lige at skænke op til en anden, der havde set samme opslag, så det er noget der virker.
  

Jeg må indrømme, jeg ikke kender noget til bryggeriet, men det er fra Helsingborg i Sverige. Jeg kan kun finde en Facebook side, og det får jeg ingen oplysninger om øl og bryggeri ud af, for jeg gider ikke scrolle gennem deres tidslinje. Jeg kan dog se at det er fra sommeren 2014.

Men ”MangoFeber” er en Double IPA på 8,0%. Der er brugt Amarillo og Mosaic humle, men der er ikke oplysninger om tilsætning af mango. Det fristes man nu til at tro, når man stikker næsen i glasset. Det er en flot orangefarvet øl – uklar med fint hvidt skum på toppen. Duften er eksotisk – mango i rigelige mængder. Blandet med passionsfrugt og papaya og ananas osv - som var det flydende Solero-is. Det er også indtrykket, når man smager på den, men den fine bitterhed balancerer det hele til et lille mesterværk. Smagen holder længe, så man ikke sidder tilbage med ren bitterhed. Alt i alt en af de bedste IPA’er, jeg har smagt i lang tid. Der sker spændende ting i Sverige.

Karakter 5


En anden interessant øl havde fanget mit blik – Mikkeller ”Black Moon”. BA Bourbon. Der hænger et lille skilt i Basement Beer Bar, hvor forkortelser er skrevet op, så de ikke skal svare på så mange spørgsmål – om IPA, APA DIPA, Brett og meget mere. Og naturligvis også en forklaring på BA – Barrel Aged.

”Black Moon” er brygget til 20 års dagen for ”Man in the Moon” – en pub i Stockholm ( Så vi bliver lidt i det svenske ). Den er på 10,6% og lagret på bourbonfade. Jeg har nogle gange ment at Mikkellers produktion er svingende, men her skal jeg love for, vi svinger op i den høje ende af spektret.

Her er naturligvis ristede noter, men man mærker også det sødlige, let syrlige indtryk fra fadet. Bourbon og vanilje – sammen med kaffe og chokolade. En temmelig kompleks sammensætning, hvor man aldrig får helt samme indtryk. Meget lang eftersmag.

Karakter 5

Ingen kommentarer:

Send en kommentar