Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

torsdag den 2. april 2015

Tid til en øl - Summer Wine Brewery Oregon


2. April 2015

I går var vi i Biffen for at se Steppeulven – en film om Eik Skalø, der blev en legende i dansk rock, da han med Stig Møller dannede gruppen Steppeulvene. Filmen handlede mest om tiden før, hvor han rejste rundt i Europa og Nordafrika, sammen med Iben. Og den beskrev hans kamp for at finde sig selv og klare de indre dæmoner, der hele tiden dukkede frem. Han drog til Indien pga ulykkelig kærlighed og der døde han. Egentlig en forfærdelig trist historie, men med en flot lydside af gammel rockmusik og fine skuespillere.

Inden filmen skulle vi mødes med nogle venner på John Bull Pub. Jeg var lidt i tvivl om de havde noget min kone kunne lide, og spurgte i baren, om de lavede drinks – f.eks Sex on the beach. Nej, ikke noget så specielt, men de kunne da lave en Piña Colada. Da bartenderen kom med den, sagde han med et glimt i øjet: ”Man skulle ikke tro, det var en pub,vel”. Han havde gjort sig umage og pyntet den fint, og den faldt lige i fruens smag.


Jeg derimod faldt for en Pale Ale fra det engelske bryggeri Summer Wine Brewery fra Yorkshire. Deres tre IPA’er var på kortet og jeg valgte ”Oregon”, der er en west coast pale ale - humlet med Cascade. ”Oregon, The birthplace of Cascade hops”.

”Summer Wine Brewery (SWB ) stammer fra 2008 og har udvidet kapaciteten flere gange i tidens løb. De vil gerne sætte Yorkshire på ølkortet med nye avantgarde øl, og de har revet Regelbogen for Ølbrygning i stykker for at redefinere, hvordan øl fra Yorkshire skal smage.

Så de brygger ikke traditionel engelsk øl – men i stedet traditionel amerikansk mikrobryg. De mange små bryggerier lægger sig ofte i halen på amerikanske øl og laver fine kopier af denne nye stil. Og det må siges, at SWB gør det godt.

”Oregon” er en flot gylden øl på 5,5% med lyst skum. Dejlig duft af grape fra humlen, god smag og anseelig bitterhed. Alt sammen helt på højde med de amerikanske forbilleder.

Karakter 4

Jeg har ingen anelse om baggrunden for det lidt forvirrede navn på bryggeriet.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar