Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

søndag den 19. april 2015

Tid til en øl - Topmøde / Hornbeer Imperial IPA


19. April 2015
I går samledes fem nordjyske lokalafdelinger til ”topmøde” ( formandens betegnelse ) i toppen af regionen. Erling Christensen Møbler i Hørmested har – udover alt hvad huset kan bruge – også en vin & spiritusafdeling, samt en velassorteret ølhylde, hvor man kan få mange danske og udenlandske øl.

De fem lokalafdelinger var Skagen, Frederikshavn, Hjørring, Brønderslev og Aalborg, og vi blev bænket ved to lange borde midt i tæppeafdelingen. Lokalformanden fra Hjørring havde valgt de ti øl, vi skulle smage – afbrudt af en god gang labskovs midt i smagningen. I pausen kunne man også købe øl til fordelagtige priser.


Den første øl var en ferskenøl fra Lindemanns – ”Pecheresse”. Den er kun på 2,5% og delte – som forventet – forsamlingen i to. Der var nogle der ikke kunne forene det med begrebet ”øl”. Men jeg har jo altid været plaget af en sød tand, og Lindemanns søder deres spontangærede øl temmelig kraftigt. Det er en velkomstdrink, der helst skal serveres kold, men så gør den også udmærket nytte.


Karakter 3+


Derefter fulgte en hvedeøl fra Skagen Bryghus. Jeg ved ikke helt om stilen er tysk eller belgisk, for ret beset er den utrolig neutral i udtrykket. Der er ikke tyske hvedegærsnoter eller belgiske krydderier i. Men den skal såmænd nok slukke tørsten en varm sommerdag i Skagen.

Karakter 2+

Så var der mere karakter over næste øl – en undergæret, humlet øl fra Hornbeer – ”Dryhop”. Tanken var at lave en tør øl uden restsødme, og dertil har man brugt tørhumling, så navnet giver mening på mere end en måde. Jeg er normalt ikke så meget for den tørre, rene bitterhed, men jeg må indrømme at Hornbeer her har ramt det godt. Der er udelukkende brugt Amarillo humle og bitterheden lander på 45 IBU. Duften er præget at let humle, men den fine humlesmag hænger faktisk ved i lang tid, så eftersmagen ikke udelukkende er bitter. Procenten er kun på 5,0%.

Karakter 4


I næste øl var der også Amarillo, men her var det et belgisk forsøg på at lave i IPA. Oprindelig er ”Troubadour Magma” fra The Musketeers beregnet til det amerikanske marked, men den kan nu fås i Europa også. Det er en kraftigere øl på 9,0%. Humlesmagen blandes op med belgisk krydderi. Den bruser op i munden, og virker på alle måder voldsommere. Jeg kan nok bedre forlige mig med denne mangfoldighed, end den fine enkelthed i ”Dryhop”, men det er til gengæld ikke en øl, man indtager i store mængder. Dertil er den for overvældende.

Karakter 4+

De fire første øl har tidligere været anmeldt her på bloggen, så den sidste var en øl, jeg ikke før havde smagt.


Vi sluttede første afdeling af med mere humle. Igen Hornbeer. Denne gang en ”Imperial IPA” på 8,3%. Her var der både Amarillo, Cascade, Columbus og Centennial, og bitterheden kom op på 89 IBU. Det er en sløret, orange øl med en frugtig humlearoma. God lang smag med sødlig grape.

Karakter 4

Så var der ryge-,tisse-,strække ben-, købe øl pause – og mad.

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar