8. April 2015
2.
Påskedag var vi i Helsingør for at se musicalen ”Blod og Ære”, som Espergærde
Ungdomsskole opførte på Kulturværftet. Vores yngste datter spiller en af de
kvindelige hovedroller, og det gør hun fremragende. Det er et meget dramatisk
stykke – om retsopgøret efter 2. Verdenskrig og de tyske flygtninge, der blev
interneret i danske lejre ( hvor de ikke blev særlig godt behandlet ), og der
var trukket linjer op til vores tid og vores behandling af flygtninge. Alle
spillede fremragende og vi blev meget grebet af stykket. men det er hårdt at se
ens datter gå så gruelig meget igennem – selvom det kun er teater.
Vi
mødtes med hende søndag aften og gik på italiensk restaurant – ”Amici Miei” - for
at hygge os. Det var god mad og de havde spændende øl fra Italien på kortet.
Birra
Collesi er et lille håndbryggeri fra Apecchio i Marche, Italien. Det er Guiseppe
Collesi og Roberto Bini der grundlagde bryggeriet, og de allierede sig med brygmester
Marc Knops fra Belgien. Sammen skabte de Imper Ale. Bryggeriet får vand fra Monte
Nerone og de dyrker selv deres byg, der bliver lokalt maltet.
”Collesi
Rossa” er en red ale på 8,0%. Den kommer i en enkelt, men meget flot flaske,
der minder om en vinflaske. Det er en smuk rød øl, der er eftergæret i flasken.
Behagelig duft af karamel og krydderi. Det er en af de bedste italienske øl,
jeg har smagt. Ualmindelig godt balanceret. Der er ikke noget der stikker at,
men karamel, nødder og krydderi er holdt i fine antydninger, og spiller fint
sammen. Man er ikke i tvivl om det italienske islæt af krydderier, men det
dominerer ikke. Der er ikke oplysninger om, at der er krydderier tilsat, så det
er måske malten, der har optaget dette strejf af Italien.
Karakter
4+
Mandag
så vi Kronborg. Vejret var dejligt og vi nød solen. Kulturværket ligger ved
havnen ved siden af Kronborg, så vi satte os ind i cafeen og fik frokost. Her
var der øl fra Brooklyn på tavlen, så jeg valgte deres ”Brown Ale”, som jeg dog
har smagt tidligere.
Brooklyn
Brewery blev grundlagt i 1987 ag Steve Hindy og Tom Potter. Hindy havde lært at
brygge under et seks års langt ophold i Mellemøsten (?), og dannede bryggeriet
med sin underbo, da han vendte hjem til Brooklyn. I starten var de kontraktbryggere,
men fik i 1996 eget bryggeri. I 1994 blev Garret Oliver deres chefbrygger, og
det er ham, der har skabt ”Brown Ale”. oliver er meget begejstret for engelske
øltyper, men der er nu kun brugt amerikansk malt og humle i denne øl. Fem forskellige
typer malt og Cascade, Willamette og American Fuggles.
Det
giver en øl med mere kant end traditionelle engelske brown ales. God fyldig
smag med karamel, chokolade og en forfriskende bitterhed fra humlen ( IBU 30 ).
Karakter
4
Tag
til Helsingør og se musicalen ”Blod og Ære”. Det er hele turen værd, og øllet
er heller ikke dårligt.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar