7. November 2016
Efter
vores første besøg hos Premium Beer, hvor vi smagte de kraftige, humlede øl gik
vi videre på vores turne rundt på Nordic Brew Festival i Frederikshavn.
Vi
stødte på Midtfyns Bryghus, hvor Eddie Szweda med vanlig entusiasme fortalte om
sine øl. Og som nævnt var der god tid til en ordentlig snak. Vi var lidt i
tvivl om, hvilken øl der kunne stå mål med øllene fra Stone, men valgte til
sidst en af juleøllene. Midtfyns Bryghus har 4 nye juleøl på markedet i år, men
havde kun to af dem med.
Vi
valgte ”Funky Santa” og det viste sig, at den nemt kunne stå mål med de stærke
IPA’er. Det er ikke en IPA, men en ”Imperial Brown Ale”, så noget kraft og saft
har den dog.
Den
holder 8,5% og er brygget med belgisk malt og gæret med hvedegær, for at give
nogle krydrede, spændende noter. Helt klart en overraskelse – mest fordi vi
ikke vidste, hvad vi skulle forvente. Nok en der må forventes at stå på
julebordet i år.
Karakter
4+
Eddie
Szweda spøgte med at etiketten på ”Funky Santa” var en tegning af ham – men til
gengæld var det hans kone, der var stået model til ”Santas IPA”. Det er en
uklar orangegylden øl på 6,5%. Den er humlet med Simcoe og Cascade og har en
god humlesmag af grape og gran, men ovenpå de amerikanske øl fra Stone og
Midtfyns egen ”Funky Santa” kom den til at virke noget tandløs.
Karakter
3+
Der
var et stort sortiment med – med alle de sikre gode øl fra bryggeriet, men der
var også et lille fadlagret udgave af ”Barley Wine”. Lagret på Grand Champagne
Cognacfade i 6 måneder. Det var en stærk sag på 12,0%, og det var muligt at
smage 5 cl pr polet. Der var stadig blomme og frugt fra originalen, men som
sædvanligt havde fadlagringen også givet et nyt udtryk. Cognacen gav en noget
mere sprituøs fremtoning, der måske ikke var helt nødvendig. Jeg tror nok, jeg
foretrækker den traditionelle udgave, der er vinøs nok i forvejen.
Karakter
4
Derefter
gik turen til Thisted, hvor der – trods travlhed – også var tid til en god
snak. Både med min ølkammerat Tom fra Ølentusiasterne og med brygmester Antoni.
Vi lagde ud med endnu en juleøl – ”Skt. Peter”. Det er en lillebror til ”Skt.
Nikolaus” ( 8,2% ). ”Skt. Peter” holder kun 7,0%, så han er ikke så meget ”lille”
endda.
Det
er en flot mahognyfarvet øl med en duft af frugt og krydderi. Lettere afdæmpet
i forhold til ”Nikolaus”, som jeg nok vil foretrække. – Men denne passer måske
bedre til et par snapse ved frokostbordet.
Karakter
3+
Derefter
fik vi tilbudt en lille smagsprøve af ”Cold Hawaii”, der optræder i to udgaver.
Den ”Blå” er med birk, fyr og gran og har en havfrisk duft og smag af klitplantage.
”Gul” er med udtræk af rav (?), porse og havtorn og har en lidt mere bitter
fremtoning. Vældig gode øl – og heldigvis uden malurt.
Karakter
4
Til
sidst smagte vi en ”Limfjordsporter BA” og en ”Limfjordsporter Lakrids/Chili”.
Den fadlagrede var denne gang i et whiskyfad fra Thy, og den havde en noget
mere robust og tung karakter end udgave med Stauning sidste år.
”Lakrids/chili”-udgaven
var en positiv overraskelse. Jeg smagte deres lakridsudgave på festivalen for
to år siden, hvor lakridsen var alt for dominerende, men denne gang var den
meget fint doceret. Nu kan jeg jo også godt lide lakrids i sort øl. Til gengæld
er jeg ikke så meget for chili i mine øl, selvom jeg må indrømme, at jeg er
stødt på nogle få, hvor det er helt tilpas. Blandt andet et par stykker fra
Midtfyn, der dog også kan fare ud af en tangent med deres ”ChiliKlaus”-øl. Men
her var det igen afstemt til mig. Jeg kunne nok smage og mærke varmen fra
chilien, men det blev på ingen måde ubehageligt.
Karakter
4
Ingen kommentarer:
Send en kommentar