Der
var ikke så mange udenlandske bryggerier repræsenteret – i hvert fald ikke fra
de nordiske lande. Desværre – for vi ville gerne have set nogle norske og
svenske bryggerier på festivalen. men Primabeer havde dog nogle gode norske øl
på standen. De havde i det hele taget et overflødighedshorn af øl med. Jeg tror
næsten de havde flere end alle andre tilsammen. Her var belgiske fra Abbaye De
Rocs, Leffe, Lindemanns o.a – danske fra Grauballe og Randers – tjekkiske,
engelske, amerikanske - og norske fra Berentsen og Lervig.
Inden
vi sluttede af, havde vi været rundt og smagt øl fra Ugly Duck, Viborg ( hvor
Ulrik Wilbek udskænkede øl, men ham fik vi nu ikke snakket med ) og Skagen Bryghus,
der havde en ny udgave af ”Den Gale Skovnisse” med.
Men
hos Prima Beer lagde vi ud med en øl fra La Barbaude. Det er et fransk
familiebryggeri, der ligger i Nimes. De to brødre Bastien og Matthieu Collomp
begyndte at brygge i 2009 og i 2011 var bryggeriet en realitet.
Deres
vinter-/juleøl er ”Biere D’Hiver” på 8,5% en belgisk inspireret winterwarmer
med masser af styrke, mørk frugt og sød malt.
Karakter
4.
Prima
Beer havde også et stort udvalgt af stærke specialiteter fra Randers Bryghus,
men vi valgte en, der ikke stod på kortet – ”Meri Kurisumasu”. Det er en
japansk inspireret juleøl med bla. Sorachi Ace humle. Det er jo ikke den
humletype, jeg synes bedst om, men her var den tilsat med nænsom hånd og gav
kun en svag note af dild. Det kunne faktisk fint passe med de andre
smagsindtryk af grape og lemon. Det er en Rug-IPA på 6,0%, hvor malten giver et
fyldigt modspil til humlen. Orangegylden og med god humlearoma. Bitterheden er
kraftig, men ikke overdøvende.
”Meri
Kurisumasu” betyder ”glædelig jul”, selvom japanerne jo selv fejrer nytåret i
stedet.
Karakter
4
Der var mange spændende
øl på standen og vi kunne måske have brugt lidt mere tid der, men det var ved
at blive sent og vi var også ved at blive lidt ølmætte. Vi skulle dog lige
slutte af med et par pæne sager fra Lervig i Norge. Vi har familie i Stavanger
og da vi i sin tid begyndte at komme der var Lervig et lokalt modsvar til
Ringness fra Oslo. Det var temmelig ordinær pilsnerøl, men med Mike
Murphy som brygmester skete der en voldsom ændring i bryggeriets profil. Nu
fremstår de som et innovativt, specialbryggeri.
De
har ofte samarbejdet med andre bryggerier og sammen med det brasilianske
bryggeri Way beer har de brygget stouten ”3 Bean Stout”. De tre bønner er
vanilje, kakao og tonkabønner. Øllet er på små 13,0%, så vi var i gang med en
lille slutspurt.
Det
er en massiv øl med en dejlig sødme fra kakao og vanilje. Jeg nød den meget,
men det var nok lidt sent på aftenen til at give den, den opmærksomhed den
fortjener, så jeg bliver nok nødt til at smage den igen.
Karakter
5
Det
samme gælder nok for den anden stout, der er brygget i samarbejde med Hoppin’
Frog fra USA. ”Sipping into Darkness”. Den er kun på 12,0% og selvom der også
er chokolade og vanilje i, virker den mindre sød. Måske fordi humleprofilen er tydeligere.
Helt klart også en øl, der skal gensmages under mere eftertænksomme forhold.
Karakter
5
Ingen kommentarer:
Send en kommentar