Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

lørdag den 2. maj 2009

Tid til en øl - Mönchshof Schwarzbier

2. Maj 2009
I dag var vi lige en tur på efterskolen for at hente vores datter, der er blevet syg. De har lige haft en turne til andre efterskoler, hvor de har spillet koncert, og hun har haft lidt ondt i halsen, men har alligevel holdt ud. Nu er turneen overstået og nu er hun blevet rigtig syg med ondt i hoved og hals.
Så kan hun blive plejet herhjemme.
Aftenens øl er en ”Schwarzbier” fra Mönchshof, der er et brand hos bryggeriet Kulmbacher. Der var mange bryggerier i byen, men de fusionerede i 1996. Mönchshof refererer til et gammelt kapucinerkloster i byen. Det er en meget mørk øl, der dog ikke er helt sort. Der er kaftigt skum på toppen og det føles blødt. Alkoholprocenten er 4,9%, hvilket lader til nærmest at være standard for tyske Schwarzes. Aromaen minder om en hvidtøl. Meget maltet og sød, men heldigvis er øllet ikke en hvidtøl. Den føles let i munden og man smager ristet malt, som det mest fremtrædende. Smagen virker en anelse neutral. Der er ikke noget særpræg ved den. På den måde er det en udmærket øl, der bare ikke efterlader sig varige spor.
Karakter 3
(Jeg har skrevet om Mönchshof og Kulmbacher tidligere ( 22 aug 08 ) og ( 19 feb 09 )

Ingen kommentarer:

Send en kommentar