Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

torsdag den 17. juni 2010

Tid til en øl - Aalborg Beerwalk /John Bull Pub

17. Juni 2010

Vi sluttede vores Beerwalk på John Bull, der ligger lige overfor The Irish House. Vi havde godt nok ikke flere kuponer til rådighed, men også her kan man få halfpint, så det bestilte jeg. Det er et hyggeligt og stemningsfuld lokale, pyntet op til VM i bold og den ene væg er dækket af en storskærm, mens der er andre mindre skærme andre steder. Så vi kunne se afslutningen af kampen.

Der var ikke overfyldt, som der har været før på fodbolddage, men det var jo heller ikke England der spillede. Så vi fandt et bord, hvor vi slog os ned. Vennerne bestilte en ”Clipper” fra Nibe Bryghus. John Bull har hele sortimentet, men dog ikke på fad. Det er en god og lækker pale ale, men jeg tog som nævnt en halfpint af en engelsk bitter – Wells’ ”Bombardier”, som jeg ikke tidligere har smagt.


Bryggeriet stammer fra 1816, men Charles Wells overtog det først i 1875. ”Bombardier” er opkaldt efter sværvægtsbokseren ”Bombardier Billy Wells”, der var den første englænder til at vinde Lonsdalebæltet ( hvad det så er – jeg er ikke så bokseinteresseret ). Det skete i 1911.

Det er en flot rødgylden ale med hvidt skum. Der var ikke særlig meget aroma, men øllet føltes frisk og livligt i munden. Den var dog efter min mening serveret lidt for kold. Men den har en udmærket smag. Der lægges ud med en god maltsødme efterfulgt af en pæn bitterhed.

Karakter 3+

Derefter var det tid til at slutte af, og også hos John Bull er der et pænt udvalg af flaskeøl, så jeg valgte en belgisk favorit til sidst – Verboden Vrucht. Den stammer fra Hoegaarden og er på 8,5%.

Jeg har tidligere skrevet om den ( 30 sep 08 ), men vil lige rekapitulere at den blev forbudt i Connecticut, USA pga etiketten. Den viser Eva, der overrækker et krus øl til Adam. Billedet er en gengivelse af et Rubensbillede, men det blev for meget for puritanske amerikanere. Det førte selvfølgelig til, at ”Verboden Vrucht” er den mest solgte belgiske øl i det nordøstlige USA.

Og det er en dejlig øl – kraftig og aromatisk.

Karakter 5

John Bull virker umiddelbar som en hyggelig pub og da udvalgte er godt, er det en af favoritterne på Aalborg Beerwalk. Selvom The Wharf har et større udvalg af øl.

Det var en spændende rundtur, men vi kunne naturligvis godt have fortaget turen uden smageglas og vejviser, da vi bor i byen og man – i hvert fald nogle steder - kan købe en halfpint. Så næste gang bliver det måske bare en rundtur uden disse ting, men ideen er fremragende til turister i byen, og vi var nok ikke kommet af sted til alle destinationer på en aften.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar