Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

torsdag den 24. juni 2010

Tid til en øl - EKU 28


24. Juni 2010

Øv – jeg vil ikke engang kommentere fodboldlandskampen.

Min dag er gået med at male kulisser på Skansen, men til aften var vi til dansetræning og det var godt, men også hårdt. Man kommer virkelig til at svede.

Til aften ville jeg hygge mig med en stærkøl og lidt bold, men det var kun øllet, der hyggede.

”EKU 28” blev længe regnet for en af verdens stærkeste øl, men den er jo for længst overhalet af utallige andre. Det er dog stadig en af verdens stærkeste undergærede øl – den er på 11,0 %. ( Den seneste konkurrence med at lave øllet stærkere og stærkere er egentlig ikke interessant udfra et kvalitetsmæssigt synspunkt. Det handler ikke længere om god øl, men om stærk øl. )

De forskellige kneb, man bruger – som at fryse øllet – stammer fra Eisbocken. Jeg har tidligere skrevet om Kulmbachers ”Eisbock” ( 19. feb. 09 ). Også ”EKU 28” er lagret under frysepunktet, for at give den høje alkoholprocent.

Tallet 28 refererer til indbrygningeprocenten - 28 % plato. Det angiver hvor meget sukker der er i bryggen. Der brygges på lyse malte, men den store mængde giver øller en kobberrød farve. Der humles med Hersbrucker. Tettnanger og Perle til en IBU på 30.

Det er en flot kobberfarvet øl med meget svagt skum. Der er en sødlig, lidt sprittet aroma. Den føles en anelse brændende i munden. Der er en sød smag af sukker, samt alkohol – lidt blomme i madeira. Det kan måske blive lidt for meget i længden, men så må man jo dele den med en anden.

Den minder om en slags øl-likør. Måske er der humle i, men den er næsten forsvundet under den 9 mdr. lange lagring.
Karakter 4+  

Ingen kommentarer:

Send en kommentar