Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

mandag den 14. juni 2010

Tid til en øl - Aalborg Beerwalk / Søgaards bryghus

14. Juni 2010

Vores tredje stop på Beerwalk var på Søgaard Bryghus, der ligger lige i centrum på C.W. Obels Plads. Faktisk ligger min egen arbejdsplads lige på den anden side af torvet, så jeg kommer forbi hver dag. Om sommeren er der ofte mange mennesker, der sidder udenfor på torvet. Der er også cafeer og restauranter på pladsen.
Søgaard Bryghus er helt anderledes end de andre stop på Beerwalken. Hvor de andre forsøger at skabe en engelsk pubstemning, er der meget lysere og ”renere” på Søgaards. Det er det eneste bryggeri på turen, og det er kombineret med en restaurant og en ølstue.



Lyst træ, glas og stål – udsigt til kobberkedlerne i bryghuset. Alt er skinnende og blankt. Det kan næsten komme til at virke helt sterilt og stemningen er en anden end på pubben. Det virker mere mondænt. Og priserne er også en anden klasse.

Her er alle de øl man kan smage af egen produktion, hvilket jo er meget spændende og endnu en grund til at Søgaard skiller sig ud.

Det var muligt at smage 6 øl, men de mere specielle som deres røgøl var ikke i sortimentet til Beerwalk. Vi valgte en ”Sommer Pale” på 4,5%. Den er ikke nævnt på deres hjemmeside.

Det er en flot gylden, let sløret øl. Duften er tydelig af citrushumle med gode frugtnoter. Der er brugt Cascade og Athanum ( så vidt jeg husker ). Det er en amerikansk humletype, der minder om Cascade. Det var en behagelig mild aromatisk humlesmag i øllet med en god bitterhed i eftersmagen.

Karakter 4                                                                                                             


Priserne på mad er høje på stedet, så vi gik til Cafe Luna, hvor vi var heldige hurtigt at få et bord. Vi fik noget, der mindede om en burger, men væsentlig bedre kvalitet end McDonalds. Dertil kunne vi nyde en ”Pale Ale” fra Sierra Nevada. Så kan det ikke gøres meget bedre.

I sølvbryllupsgave fik vi et gavekort til en brunch på Søgaard Bryghus og selvom der ikke serveres øl til morgenmaden, er der benyttet mange ingredienser fra brygningen i måltidet, Så det kommer der nok en videre beskrivelse af.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar