Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

lørdag den 12. juni 2010

Tid til en øl - Aalborg Beerwalk / The Wharf

12. Juni 2010

I går besluttede jeg at udforske Aalborg Beerwalk og heldigvis var 2 gode venner med på ideen. Aalborg Beerwalk er et samarbejde mellem Danske Ølentusiaster og VisitAalborg. Man køber et Beerwalk kit bestående af et 15 cl smageglas, en beskrivelse af 6 pubber i Aalborg midtby og 6 kuponer, der kan byttes til en fadøl efter eget valg. Det kan købes flere steder i Aalborg. Vi købte vores på Turistbureauet. Prisen er 100 kr.

Vi begyndte vores odyssé på The Wharf, for en af deltagerne kom lidt senere og det lå nærmest hans busstoppested.

The Wharf har et af de største udvalg af fadøl – der er 26 forskellige haner – et par stykker var dog ude af drift, da vi var der. Der er naturligvis engelsk real ale, men også tysk øl ( Schneider og St. Georgen Bräu ), et par haner med Hancock og et par med cider. Derudover var der også en afdeling med irsk øl.


Rummet er langt og smalt, med en afdeling med borde i den ene ende. Bardisken er lang og fadene bag disken giver en god atmosfære. Rummet er lyst og virker måske en smule køligt. Nu var vi der tidligt og der var ikke så mange gæster. Måske er stemningen mere fortættet senere på aftenen. Men der er nu hyggeligt nok og vi kunne følge med i åbningskampen på TVskærmen. The Wharf ejes af Iain Russel der også ejer Charlies Pub i København. Indimellem er det nødvendigt at tale engelsk, men i går var det danskere bag disken.
Udvalget af øl er som sagt stort og man finder nemt øl, man ikke har smagt før. Også fordi der ofte skiftes i sortimentet. Mens vi ventede på sidstemanden fik vi trang til en øl, og købte en halfpint ( vi ville ikke starte på den officielle beerwalk før vi var fuldtallige ) ” Dublin Porter”


Den stammer fra Porterhouse brewery, der blev grundlagt i 1989 af Liam La Hart og som ejer flere pub i Irland og England. I 1996 åbnede de en pub i Dublin. Jeg kan dog ikke finde oplysninger om ”Dublin Porter” på deres hjemmeside.

Den er kulsort med blødt hvidt skum. Duften er ristet og den har en meget blød og lækker tekstur. Smagen er også mørk ristet, men indledes med et sødt strejf af chokolade.

Karakter 4                                                                          
 

Derefter indledte vi vores nye smageglas med en ”Kellerbier” fra St. Georgen Bräu. Bryggeriet ligger i byen Buttenheim i nærheden af Bamberg i Franken. Her brygges netop ”Kellerbier”, som en af egnens særlig øltyper. ( Jeg har skrevet om denne type tidligere ).  St. Georgen Kellerbier blev første gang brygget i 1624 af Georg Modschiedler og familien overtog bryggeriet i 1814 og har ejet det siden. Den er på 4,9% og ufiltreret – naturligvis. Gylden med fyldigt, blødt skum. Det var svært af fornemme duften i det smalle glas. God fyldig smag med masser af blomst i eftersmagen. Derudover en god, men lidt sur bitterhed.

Karakter 4                                                                                                                           

The Wharf er helt klart et besøg værd, og helt sikkert et af de steder, hvor man kan smage flest nye og ukendte øl. Det har modtaget ølentusiasterne guldmærke i mange år.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar