Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

lørdag den 4. juni 2011

Tid til en øl - Carlsberg Copenhagen


4. Juni 2011

Nogle bryggerier afprøver grænserne for, hvor fyldig, stærk eller humlet en øl kan bliver. Andre hvilke mulige ( eller umulige ) ingredienser man kan tilsaætte. Nu er der kommet en øl, der tester hvor tynd en øl kan brygges uden at det er rent vand – ”Copenhagen 58O N” fra Carlsberg. Allerede på ingredienslisten kan man se, at dette skal være en let øl. Bygmalt, hvedemalt, ris og humleekstrakt. Det er øl, der lægger sig i skarp konkurrence med Budweiser.

Det er en meget lys øl, der holder dog holder 4,5% alkohol. Hvidt skum og små, dovne bobler. Der er tilsat ekstra kuldioxid. Der er en svag note af sødlig korn. Den føles meget tynd i munden, nærmest vandet. Og man aner en lidt kunstig smag af citrus, som om der er ascorbinsyre i. Det nærmeste jeg kan komme en tilsvarende drik, er ”Dansk vand med citrus og blid brus”, men her får man 2 liter for samme pris.

Karakter 1

Måske er det endnu et forsøg på at lave en kvindeøl, men det er i høj grad diskrimination, at kvinder skal spises af med det tynde øl.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar