Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

mandag den 6. juni 2011

Tid til en øl - Thornbridge Jaipur


6. Juni 2011

Her til aften var der endnu en prøve med alle Robin Hood scenerne i skoven. Der er ikke længe til at prøveforløbet intensiveres endnu mere, når vi rykker ud på Skansen. Så det er ikke blevet til nogen øl i aften, men forleden kom vores svigersøn på besøg til lidt grillmad. Der er nu kun en god uges tid til vores datter kommer hjem fra et semester i Spanien, men vi har heldigvis set ham en gang imellem.

Forleden reklamerede Ølkonsortiet glædestrålende med, at de nu atter havde fået øl fra Thornbridge. Jeg kendte ikke bryggeriet, men måtte dog prøve en af øllene for at se hvad det var for noget. Jeg valgte deres IPA – ”Jaipur”.

Jaipur er hovedstaden i den indiske delstat Rajasthan. Den blev grundlagt i 1727 af Maharaja Jai Singh II og opkaldt efter ham ( pur betyder by ). I 1800tallet var det en stat i Britisk Indien.

Etiketten er med alt muligt overdådigt glimmer, som man ofte ser det i Indien.

Thornbridge Hall ligger i Derbyshire, England. Det stammer fra 1200tallet, og mange forkellige familier har ejet stedet gennem tiden. I 2002 købte Jim & Emma Harrison stedet og indrettede et bryggeri. Den første øl kom på markedet i 2005. Det var netop ”Jaipur”, der samme år vandt guld ved Sheffield Beer Festival. Jaipur har siden vundet over 60 forskellige priser, og er en af de mest succesfulde øl i England for tiden.

Det er en meget lys øl, Klar med hvidt skum og små langsomt svævende bobler. Den er på 5,9% . Der er en tydeligt humlet aroma med engelsk humle, som jeg ofte synes virker lidt parfumeret blomsteragtig. Den har en god fylde, men har samtidig alligevel et godt bid uden at virke aggressiv. Smagen er også i høj grad domineret af den fine humle, der holder langt ind i eftersmagen.

Karakter 4

Jeg skal helt klart smage nogle flere øl fra Thornbridge.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar