Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

onsdag den 8. juni 2011

Tid til en øl - Jennings Sneck Lifter


8. Juni 2011

Lake District i det nordlige England er et yndet feriested med høje bjerge og dybe søer. Vandet her skal være rent og køligt, og Jennings Brewery i Cockermouth bruger dette vand i deres prisvindende øl. Bryggeriet blev grundlagt i byen Lorton  i 1828 af John Jennings, men flyttede i 1874 til Cockermouth. Man har opkøbt mange af området andre bryggerier, men der er ikke længere nogen Jennings tilknyttet. Bryggeriet blev ( så vidt jeg forstår ) overtaget af Marston’s i 2005.

Man bruger vand fra egen brønd, Fugglehumle fra Herefordshire og Goldings fra Kent. Malten er naturligvis også engelsk.

”Sneck Lifter” er en strong ale på 5,1% ( det er altså ”strong” i England ( det står på etiketten) ). Den blev produceret i 1990 og har vundet flere priser. Her i 2011 fik den bronze ved ”International Cask Ale Competition”.

Det er en meget mørk øl med offwhite, groft skum. Præget af kraftig karamelaroma med lidt frugtagtig humle bag. Den føles let i munden. Man fornemmer først smagen af brændt karamel, næsten sveden, og derefter dukker en ristet bitterhed frem, der i sin rene form ikke virker så tiltrækkende på mig. Der er en temmelig ren bitterhed i afslutningen.

Karakter 3+

”Sneck” betyder i områdets dialekt ”lås” – og en ”Sneck Lifter” er en mands sidste sixpence, som han bruger til at løfte låsen at pubbens dør, og købe en enkelt pint til sig selv ( mens han håber at møde nogle venner, der vil forære ham en eller to mere ( frit oversat fra etiketten ))


Ingen kommentarer:

Send en kommentar