Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

søndag den 5. juni 2011

Tid til en øl - Hornbeer The Fundamental Blackhorn


5. Juni 2011

I dag har jeg brugt et par timer sammen med en god øl. ”The fundamental Blackhorn” er ikke en øl, man hurtigt skyller ned. Den er stor og fyldig med en alkoholprocent på 11,0%. Dette er min øl nr. 1200 ( jeg har skrevet om 800 her på bloggen ), og det kunne man jo godt fejre en smule.

Etiketten viser en muldvarp med solbriller – eller måske er det skæg og blå briller – for titlen på billedet af Gunhild Rasmussen er ”Undergravende virksomhed”. Det er nok ikke tænkt som en ideologi fra brygmesterens side. Jørgen Fogh Rasmussen er bror til Anders, og så er det jo nok andre værdier, der lægges vægt på. Og så på en Grundlovsdag.

Det er ikke lykkedes at finde ud af hvad præcist ”Blackhorn” hentyder til. Men Hornbeer har før brugt betegnelsen ”horn” i titler bla. ”Hophorn”.

Hornbeer har også før lavet mørke og stærke stouts – ”Carribean Rumstout” og ”Black Magic Woman”. Forskellen er nok at denne gang er der tilsat godt med humle ( 120 IBU), så det er en kraftig sag. Den er brygget på coffe-, chokolade- og sortmalt, tilsat honning og lagret med egetræ og valnød.

Det er en kulsort øl med et kraftigt brunt skum bestående af fine perler. Det ser flot ud, når øllet hældes op.

Der er en kraftig duft af ristet malt med lakrids- og chokoladenoter ( måske er det honningen der fornemmer – i hvert fald en smule sødme ). Bag det fornemmes en humlearoma, der ikke helt vil frem, men som skjuler sig og venter på det rette tidspunkt til at dukke op. Det er en fyldig og varmende øl, der godt kan virke en smule klistret – sikkert pga honningen. Jeg fornemmer ikke noget klar smag af honning, men der er en sødme blandet med ristet malt i starten. Nu kommer humlen frem fra det underjordiske mørke, hvor den lurede. Det giver friskhed, og der afsluttes med en markant og lang bitterhed. Jeg mener ikke, at det er nødvendigt at have så meget bitterhed – mindre havde nok givet en bedre balance, men sådan er vi jo så forskellige. Mine smagsløg er ikke gode nok til at registrere valnødden.

Karakter 4+



Ingen kommentarer:

Send en kommentar