Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

lørdag den 11. juni 2011

Tid til en øl - Willemoes Påske Ale


11. Juni 2011

Tordag aften afholdt jeg en lidt anderledes ølsmagning end jeg plejer. Der var møde i et nyt ”netværk for æstetik og dannelse” i Aalborg kommune. Det er Universitetet, Konservatoriet og Kulturskolen, samt adskillige andre ligesindede institutioner, der er gået samme til fælles inspiration. Til det første møde var professor Dorte Jørgensen fra Århus inviteret til at holde et oplæg om æstetik. Det var vældig spændende, men også på et temmelig højt filosofisk plan.

Jeg skulle så fortælle om 3 udvalgte øl ( jeg havde udvalgt dem ), og her var det passende at indlede med ordene – ” og nu til noget helt andet”. Der kan såmænd være meget filosofi i øl, men for meget øl fører til lommefilosofi, og det var bestemt ikke aftenens emne. Tiden var lidt presset, så jeg speedsnakkede mig gennem en præsentation af de 3 øl på et kvarter, hvorefter man kunne debattere videre ved bordene. Det blev nok lidt mindre filosofisk, men det lod ikke til at være et problem.

Jeg havde taget ”Strong Suffolk” fra engelske Green King, ”Westmalle Triple” fra Belgien og den nye ”X-porter” fra Midfyn med. Jeg plejer at vide, hvor mange der er meldt til ølsmagning, men det vidste jeg ikke her, kun hvor mange der var meldt til arrangementet – 42 personer. Så jeg havde taget øl med til 40 ( jeg kendte et par af deltagerne som ikke drikker øl ). Det viste sig at der var 25, der gerne ville smage på øllene.

Jeg havde en aftale med Vinspecialisten, så jeg kunne levere de flasker tilbage, der ikke blev åbnet, men det blev ikke til mange, for der var flere, der gerne ville købe en hel flaske med hjem. Især af den fortrinlige ”X-porter”. Så det var en stor succes, selvom jeg mistede overblikket for en stund.

I går havde vi sæsonens sidste koncert med elever på Kulturskolen, og jeg havde flere med bla et rockband. Det gik vældig fint. Om aftenen skulle vi til madklub og her fik vi også øl til maden bla. den gode ”Dubbel” fra La Trappe.

I dag har der været øvning på Robin Hood hele dagen.

Der er jo en vis sammenhæng mellem påske og pinse, så det kan ikke være helt forkert at fortælle om en påskeøl nu. Jeg skrev lidt om ”Willemoes Påske Ale” fra Vestfyen i april, men lovede at vende tilbage til den, når jeg havde bedre tid til at smage på den.

Det er en mørk rødlig ale på 8.0%. Der er tilsat ekstra muscovadosukker, og sukkersødme er nok det mest gennemgående indtryk. Der er også tilsat glukosesirup og kulsioxid. Skummet er lidt groft og svinder temmelig hurtigt. Duften er lidt vinøs, men først og fremmest præget af sødme. Kuldioxiden giver en del livlighed til øllet og sukkeret får glasset til at bliver klistret. Smagen er også lidt sukret men med alkohol, og indtrykket bevæger sig imod en barley wine mere end en belgisk inspiration

Karakter 4

 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar