Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

tirsdag den 14. juni 2011

Tid til en øl - Leffe Lentebier/ Printemps


14. Juni 2013

Jeg fortsætter med forårsøllene. Leffe har minsandten også lavet en. ”Biere de Printemps” eller ”Lentebier” ( som det hedder på flamsk. Lente betyder simpelthen ”forår”, men er i den kristne tradition desuden blevet en betegnelse for fastetiden fra Askeonsdag til påske.

Vi får ikke meget at vide om denne øl på Leffes ellers glimrende hjemmeside. ( de har dog fjernet den virtuelle tur ned i krypten, for at smage øl ). Den eksisterer faktisk ikke heller ikke på deres Facebook-side.

Så jeg må bare prøve at beskrive den uden faktuel hjælp.

Det er en mørk ravfarvet øl på 6,6% med hvidt skum. Der er en behagelig krydret duft med appelsin og lidt sødlig tyggegummi. Den minder på mange måder om den aroma vi kender fra ”Leffe Blonde”. Øllet har en god fylde i munden, og smagen af tyggegummi træder igen frem, og bliver måske en anelse vammel i længden. Jeg har det på samme måde med netop ”Leffe Blonde”, der nogle gange bliver for krydret sød. Selvom denne øl er væsentlig mørkere, er det de samme indtryk, der gør sig gældende. Måske er der her lidt mere fylde i smagen – lidt mere bund, men den kommer ikke op på siden af de andre øl fra bryggeriet.

Karakter 3+

Jeg har skrevet om næsten alle øllene fra Leffe tidligere ( i hvert fald dem jeg kunne få fat i ) og også om bryggeriets historie. I en uge fra 9 – 13 februar 2009

Leffe 9                                           13 feb 09

Leffe Blond                                   09 feb 09

Leffe Bruin                                   10 feb 09

Leffe Radieuse                             12 feb 09

Leffe Triple                                  11 feb 09

Leffe Vielle Cuvee                       13 feb 09


Ingen kommentarer:

Send en kommentar