Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

torsdag den 21. juli 2011

Tid til en øl - Allgäuer Doppel Hirsch


21. Juli 2011

Forleden var vi til svigermors 85 års fødselsdag i Brædstrup. Efter kaffen gik vi en tur og faldt ind i en lille butik med en blandet landhandel – kjoler, lys, glas  o.a. – og sandelig om ikke også der var 3 øl fra Hirschbräu i Sonthofen, Allgau. Allgau er et område i det sydvestlige Bayern. Jeg skrev tidligere om en af deres øl – ”Neuschwansteiner” ( 14 okt. 2010 ). Bryggeriet stammer fra 1657 hvor Hans Papst købte brygrettigheder til sit værtshus ”Das Hirsch.” I 1859 købte Josef Anton Höss bryggeriet og det har været i familiens eje lige siden. I dag ejes det af Claudia Höss. Derfor kaldes bryggeriet også ”Privatbrauerei Höss”.

Jeg købte deres ”Doppel Hirsch”. En ”hirsch” er en kronhjort og der er naturligvis 2, der støder gevirene sammen på etiketten. Øltypen ”bock” ( der betyder ”buk” ) er ofte afbilledet med et dyr med horn på etiketten, og når der er 2  er det naturligvis en dobbelbock.

Det er en stærk øl på 7,2%. Den er meget mørk brun og skummet har en lidt offwhite lys farve. Det virker meget blødt med bittesmå bobler. Der er en dejlig maltet duft, hvor karamel træder mest i forgrunden. God fylde i munden. Det er  - naturligvis – sødmen, der dominerer smagen. Også her er karamel og toffee fremtrædende. Der er ikke megen bitterhed at spore, men alligevel aner man den til allersidst i eftersmagen som en fin afrunding af denne øl.

Karakter 4


Ingen kommentarer:

Send en kommentar