Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

søndag den 3. juli 2011

Tid til en øl - Great Divide Hercules


3. Juli 2011

Endnu en lang prøvedag på Skansen. I morgen kommer orkesteret tilbage og vi får microports og lydeffekter. Det bliver fedt. Det har været meget varmt at spille lige i middagsheden, men de fleste forestillinger ligger om aftenen, hvor der nogle gange er endog meget koldt. Det er altid klogt at tage tæpper og masser af tøj med.

Her sidst på aftenen er der så tid til en øl. Og nu skal jeg ikke mere køre bil eller male lige streger, så den blev på 10.0%. ”Hercules, Double IPA” fra Great Divide i Denver, Colorado, USA. Bryggeriet blev grundlagt i 1994 og har manifesteret sig – i hvert fald her i Danmark – som et af de betydningsfulde bryggerier. De laver den velkendte Imperial Stout ”Yeti” ( 19 maj 11 ) og en barleywine ”Old Ruffian” og så denne kraftige IPA, der har fået ekstra meget kraft og humle. Så det er blevet til en ”double IPA”. Den har fået høje ratings på Ratebeer, der er en internetside for ølelskere, der hælder til de lidt mere ekstreme øltyper.

Det fremgår ikke hvilken humle der er brugt, men bitterheden når 85 IBU. Det er et niveau, jeg slet ikke kunne kapere i begyndelse af min ølinteresse, men nu er det et meget passende niveau for IPA og stouts. Tiderne ændres og ligeledes med smagsløgene.

”Herules” er en rødorange øl med svagt hvid skum. Den er klar med masser af friske bobler. Der er en kraftig duft af citrus og orange, domineret af abrikos. Det passer faktisk ganske godt med farven.

På grund af den høje alkoholprocent og det høje humleniveau virker den aggressiv i munden med et godt bid. Smagsmæssigt lægges der ud med sødme, der ret hurtigt går over i blomme og abrikos, inden en kraftig humlebitterhed sætter ind. Men de aromatisk indtryk hænger stadig ved. Eftersmagen er præget af bitterhed og en noget eroderende fornemmelse i munden.

Karakter 5


Ingen kommentarer:

Send en kommentar