Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

fredag den 15. juli 2011

Tid til en øl - Søgaard Røverbryg


15. Juli 2011

I går måtte vi aflyse forestillingen om Robin Hood pga. regnvejr. Det var helt mærkeligt ikke at være på scenen, og jeg havde næsten fornemmelsen af, at jeg havde glemt alt. Men det havde jeg heldigvis ikke her til aften, hvor vi var nødt til at afbryde forestillingen et kvarters tid, fordi der kom en byge. Der var ikke udsolgt, men alligevel pænt besøgt. I morgen håber vi naturligvis på udsolgt, da det er sidste gang, vi spiller. Det bliver mærkeligt at stoppe efter så mange ugers intens prøveforløb.

Robin Hood er jo en røver, der tager fra de rige og giver til de fattige. Røvere har nok altid været farlige og forhadte, men er historierne gamle nok, kan man jo se dem i et romantisk skær. Det gælder også vores egen Jens Langkniv og Røverne fra Rold.

På etiketten på dagens øl ( ”til røvere og andet godtfolk” ) får vi fortællingen om Justi, der netop tog fra de rige og hjalp de fattige – hvor som helst han kunne hjælpe, hjalp han. Hans kammerat Reginald mente derimod at de skulle beholde det hele selv, og tredjemanden i banden var Ole Hopsasa, hvis største glæde det var at få slukket sin brændende tørst og synge en munter vise. ( Det passer godt på min egen karakter i Robin Hood). Det lyder som en hyggelig bande, der ikke virker synderlig farlige, men det har de sikkert været.

Røveri er jo en dunkel geschæft, der udføres i det skjulte, og derfor er det naturligvis passende med en ”dunkel” – brygget efter bayersk inspiration. Det er Røverstuen i Rebild, der har fået Søgaards Bryghus i Aalborg til at kreere denne øl. Som jeg nævnte forleden er der mange bryghuse, der satser lokalt med at brygge til lokale institutioner og begivenheder. ”Røverbryg” er en øl, jeg forleden fik foræret af min bror, der havde været på familietur til Rebild Bakker. Tak for det.

”Røverbryg” er en temmelig mørk øl ( 5,5% ), hvor man ikke klart kan se boblerne. Skummet er groft med store bobler og eroderer ret hurtigt. Der er en dejlig maltet duft, hvor karamel træder frem. Den føles let i munden, sådan som man kender det fra Bayern. Den har en meget mørk ristet smag, der blødes lidt op af runde chokoladenoter, inden en temmelig markant bitterhed afslutter oplevelsen. Det er en mørk øl beregnet til mørke planer.

Karakter 4


Ingen kommentarer:

Send en kommentar