Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

tirsdag den 27. marts 2012

Tid til en øl - Randers Bryghus Påske Øl

27. Marts 2012

Randers Bryghus blev stiftet i 2008 af brødrene Kappel. De har i 2011 overtaget på Raasted Bryghus og Bies Bryghus i Hobro. Tidligere havde Randers jo Thor Bryggeriet og det er her man efter sigende skulle have brygget Danmarks første påskebryg i slutningen af 1890’erne. Hvilken type det har været, har jeg ingen oplysninger om, men på den tid huserede Salvator-øllet i Danmark, så det har sikkert været en bock eller endog en doppelbock.

Aftenens øl er en noget lettere karakter. Den beskrives som en Münchener Dunkel – brygget på Bygmalr, caramalt, tysk humle og undergær. Alkoholprocenten er på 6,0%. Randers bryghus har tidligere udsendt en ”Påske”, men den har jeg beskrevet som en guldøl. Det må være en anden end denne, men den har ikke gjort et uudsletteligt indtryk.

Randers Bryghus’ hjemmeside er noget værre rod. Det er svært at orientere sig og det er sparsomt med oplysninger. Mange af deres øl er slet ikke nævnt – især ikke de øl, der brygges til supermarkederne. Disse øl er udstyret med en enkel, lidt discountagtig etiket i forskellige farver. Påske-etiketten er gul og flankeret af påskeliljer.

Alle øl fra Rander Bryghus er ufiltrerede og upasteuriserede. Derfor er det også en uklar væske der hældes op. Flot mahognifarvet og med lyst, kraftigt skum. Man mødes af en maltet aroma, der til tider giver mindelser om nissehvidtøl. God fylde i munden. Smagen er noget sødere end man forventer af en dunkel. Der er tydelige sukkernoter og et overraskende strejf af lakrids. Ingen nævneværdig bitterhed.

Karakter 3+

Ingen kommentarer:

Send en kommentar