Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

lørdag den 3. marts 2012

Tid til en øl - Kiin Kiin

3. marts 2012

I dag har jeg været til lærermøde hele dagen, og derefter var der prøve på et stykke af Wayne Siegel, som eleverne skal spille om et par uger. Der kan være 10 -100 guitarer med, men vi er nu kun 20, hvilket faktisk nok er mere almindeligt end 100.

Til aften tog vi sushi med hjem fra Sushi Sushi i Aalborg, og jeg kunne huske, at jeg havde købt en øl ind til sådant et måltid - Mikkellers ”Kiin Kiin”.

Egentlig er det en øl lavet til thailandsk mad, så det er jo helt forkert med japansk, men jeg ville alligevel gøre forsøget. Mikkel Bjergsø har lavet den i samarbejde med Henrik Yde Andersen, der driver restauranten ”Kiin Kiin” i København. Det er den eneste thailandske restaurant i Europa, der har en stjerne i Michelinguiden. ”Kiin kiin” betyder noget i retning af ”kom og spis” og høres i Thailand ved aftenstide, når børnene kaldes ind til maden.

Mikkel har brygget en pilsner/wiener type øl og Henrik Yde har tilsat lemon og lime for at give den rigtige thai-smag.

Det er en orangegylden øl på 5,0%. Den er lettere uklar, men man kan godt se et væld af bobler i glasset. Øllet krones af hvidt skum, der klæber sig fast til glasset. Der er en let aroma med friskt indtryk af lime. Øllet føles også meget forfriskende. Der er en skarp smag af lemon og lime og der afsluttes med en ikke ueffen bitterhed. Til thaimad drikkes jo traditionelt pilsnere, og denne øl er jo i kategorien, men har måske lige det lille rigtige tvist, der gør det helt rigtigt. Den passede nu også godt til sushien.
Karakter 3+  

Ingen kommentarer:

Send en kommentar