Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

mandag den 26. marts 2012

Tid til en øl - Evil Twin El Raval Hipster Ale

26. Marts 2012

Netop hjemvendt efter koncert med Coro Misto. Det er deres 20. sæson og den 5. jubilæumskoncert. Den sidste jubilæumskoncert er i juni, hvor mange tidligere medlemmer også skal deltage. Det betyder at hele familien skal være med, for min kone og jeg var med fra starten, og nu er det vores piger der synger i koret. Det bliver en spændende dag. Koncerten til aften var overvejende med dirigenten – Søren Birch’s – egne værker, som snart skal indspilles. Til afveksling var der romantisk musik af Bruckner, Grieg og Mendelsohn. En fin koncert.

Musikere og kunstnere har gennem tiden ofte fundet sammen i forskellige kvarterer. Kunstnerkvarterer hvor kreative folk mødes og hvor der er masser af fest. Bohemer kaldtes disse mennesker ofte i gamle dage, men nu har de fået et nyt og mere hipt navn – Hipster. Der er disse Hipster-kvarterer i alle storbyer, og gennem tiderne er det  skiftende, hvor præcis det er.

Jeppe Bjergsø fra Evil Twin har brygget en hel del øl for at hylde disse personer og deres levevis – Shoreditch i London, Trastevere i Rom, Williamsburg i New York og Södermalm i Stockholm. Og også El Raval i Barcelona. I gamle dage var El Raval nær havnen et ”red light” distikt, men nu har området ændret karakter og er blevet sådant en kreativt hipsterkvarter.

”El Raval Hipster Ale” bliver brygget i Spanien ( Narpabier, Pamplona ) til det spanske marked, og alle oplysninger på etiketten står på spansk. Det er den øl fra Spanien, der har opnået højeste rating på Ratebeer, men det skal også nævnes at den spanske øl ikke er særlig eksperimenterende.

Men måske er der ved af ske en ændring. Hvert år afholdes en ølfestival i Barcelona, hvor der er over 100 forskellige ”craft beer” med. I 2011 var Evil Twins ”El Raval Hipster Ale” blandt dem, og med stor succes.

Det er en pale ale med amerikansk inspiration – en såkaldt APA ( American Pale Ale ( man kan godt løbe lidt vild i alle disse forkortelser )). Disse er kendetegnet ved brugen af amerikansk humle, samt en lidt kraftigere bitterhed. Dog ikke så kraftig at den bliver en IPA. Dette er en APA med en IBU på 32 ( se bare alle de forkortelser, og så nævner jeg endda aldrig EBC, der er et mål for øllets farve ).Alkohol procent 5,5%

Det er en flot gylden, let sløret øl med et væld af bittesmå bobler. Kraftigt hvidt skum, der føles tæt og blødt. Meget lækker aroma med tydelige noter af sød grape ( ikke sukret ), mango og lidt frugtvingummi. Den er frisk og med en smule bid. Smagen er ikke sød, men ellers træder aromanoterne fint frem med grape og mango. Bitterheden bliver hængende på behagelig vis i eftersmagen.

Karakter 4

Ingen kommentarer:

Send en kommentar