Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

onsdag den 14. marts 2012

Tid til en øl - Innis & Gunn Rum Cask

14. Februar 2012

Er netop vendt hjem efter en ølsmagning, hvor der var 5 gode øl på programmet.

”Samuel Adams Boston Lager” –  Paulaner ”Salvator” – Svaneke ”In your pale face” – ”Rochefort 10” og Fanø ”Kunstnerøl no 1”

Der skulle have været 30 mennesker til generalforsamling, men der var kun halvdelen mødt op. I løbet af smagningen livede de heldigvis lidt op, og det blev en fin aften.

Jeg har jo skrevet om alle disse øl tidligere, så jeg vil i stedet skrive om en øl fra forleden – ”Innis & Gunn Rum Cask”

Efter succeen med øl på gamle bourbonfad, ville Innis & Gunn eksperimentere med andre fade. Det er stadig amerikanske egetræsfade, men denne gang har de indeholdt Navy Rum. 60 dages lagring – først i egetræ, så i Navy Rum-fade. Derefter endnu 47 dages lagring i en mere neutral tank.

Det er en smuk rubinrød øl på 7,4%. Fremstår allerede flot i flasken, der er helt klar. I glasset toppes den ar lyst, pænt kraftigt skum. Brygget på Golden Promise malt og Krystalmalt, og humlet med Phoenix humle. En kraftig aroma, hvor den søde duft af flødekarameller ( med nødder ) dominerer. Denne note er også fremtrædende i smagen, hvor man også fornemmer en smule syrlighed fra romfadet. Rommen gør ikke i sig selv noget nævneværdigt indtryk. Jeg synes faktisk at den er lidt for sødlig vammel.

Karakter 3+

Ingen kommentarer:

Send en kommentar