Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

onsdag den 7. marts 2012

Tid til en øl - Hornbeer Dryhop

7. Marts 2012

I går var der en ekstremt humlet øl på bordet og den fik en fin bedømmelse. Det var i høj grad pga den fyldige smag og en god balancerende sødme.

I dag er der også en humlet øl på menuen, men denne er tør og det giver en helt anden oplevelse.

Hornbeer har lavet en øl, hvor humlen kan få lov at træde fuldstændig i karakter - uden indblanding fra restsødme og estere. Derfor har de brygget en undergæret øl, hvor disse noter jo er forsvindende små. ”Det er ikke en lagerøl” – skriver de dog, og deraf må man jo slutte, at den ikke har ligger på lager under lave temperaturer. Der er altså ikke tale om en IPA, selvom det nok er den type, der først vil falde en i tankerne.

Det er en single-hop øl, hvor der kun er brugt Amarillo humle - også til tørhumlingen. Amarillo kommer fra staten Washington og bliver ofte brugt i IPA’er. Den er kendt for, at give en god note af grape. Der er ikke opgivet noget om bitterhedsniveau, men den er sikkert ikke lige så høj som i går, selvom den faktisk virker mere bitter.

Billedet på etiketten er – som sædvanligt – malet af Gunhild Rasmussen og det hedder ”En tør fætter”. ”Dryhop” har vundet platin på en ølfestival i Frankrig i 2011 og sølv i Stockholm. Den er med blandt de 5 finalister under 6,0% i ”Årets ølvalg”.

Det er lykkedes fint med at lave en tør øl, hvor bitterheden er fremtrædende. At det så ikke lige er min kop te, har jeg vist understreget ofte nok. Humlebitterhed i sig selv er ikke noget jeg sætter særlig stor pris på.

Det er en smuk gylden øl på 5,0%. Skummet virker dejligt luftigt. I glasset kan man lige ane nogle næsten usynlige, små bobler. Der er en virkelig dejlig aroma fra humlen, hvor grape og især mango træder frem. Så langt lover det godt. Den virker og frisk i munden, men desværre er det ikke grape og mango, man møder i smagen. Den er lidt underlig – lidt som gammelt læder. Måske er det bare den rene bitterhed der gør sig gældende, men jeg synes faktisk ikke den smager ret godt. Og selvom duften er fantastisk er det ligesom ikke helt nok. Men rigtige humle-nørder vil sikkert ikke give mig ret, og det er nok også til dem, denne øl er brygget.

Karakter 3

Denne øl fik jeg af min dejlige kone på Valentines dag.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar