Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

tirsdag den 20. marts 2012

Tid til en øl - Herslev India Pale Ale

20. Marts 2012

Forleden holdt jeg en ølsmagning og blev betalt i øl. Blandt de øl jeg udvalgte var en ”Økologisk IPA” fra Herslev Bryghus. Sidste år skrev jeg om deres 2 forskellige forårsøl, og jeg har indtil videre været begejstret for deres øl.

Bryggeriet sendte deres første øl ( ”Pale Ale” ) på markedet i 2004. Brygmesteren hedder Tore Jørgensen og han har ansaret for det ret store sortiment, der er kommet siden. Der er også en økologisk serie, som aftenens øl er en del af.

”India Pale Ale” er inspireret af de amerikanske IPA’er, der er stærkere end de engelske. Det hævdes i hvert fald på siden, men det er nu ikke en ekstrem IPA, de har brygget. Bitterheden er ikke særlig høj – kun 50 IBU, men man kan godt fornemme at der er brugt amerikansk humle.

Det er en sløret, orangegul øl på 6.0%. Der er et kraftigt hvidt skum og man aner nogle dovne bobler. Behagelig duft af humle med noter af grape og eksotisk frugt. God fylde i munden. Der er ikke så meget sødme – den virker mere tør. Det lidt eksotiske indtryk fra aromaen kommer ikke i samme grad til udtryk i smagen, hvor det er grape og citron der dominerer. Der er en pæn, god bitterhed ( ikke  høj i forhold til amerikanske IPA’er ) – men den er behageligt balanceret. Og den holder endog meget længe i eftersmagen.

Karakter 4

Ingen kommentarer:

Send en kommentar