Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

fredag den 19. juli 2013

Tid til en øl - Ballast Point Big Eye IPA


19. Juli 2013

Endnu en dejlig varm dag, hvor jorden brændte lidt under fødderne, da jeg lugede lidt i haven. Jeg fik slået græs og ryddet lidt op, men det var godt med en kølig, frisk øl til aften.

Og vores lokale Brugs har oppet sig og overrasket med et par nye tiltag i sommervarmen. Tre nye amerikanske bryggerier er dukket op på hylderne – med tre nye IPA’er.

Den første er fra Ballast Point fra San Diego. Allerede i collegetiden var Jack White interesseret i øl og efter sin eksamen begyndte han at brygge selv og oprettede i 1992 Home Brew Mart. Han fik kontakt med en anden hjemmebrygger – Yuseff, og sammen åbnede de i 1996 Ballast Point Brewing.

Yuseff var også en ivrig lystfisker, og de besluttede at opkalde deres øl efter fisk. ”After all, regular guys doing what they love – that’s what this was all about”.

En af deres IPA’er bærer navnet ”Big Eye IPA” ( ved ikke helt hvorfor ). Det er en kraftig humlet sag på 75 IBU – humlet med Columbus og Centennial.

Det er en klar, ravgylden øl på 7.0%. Små bobler og hvidt skum. En noget eksotisk aroma med mandarin og mango og i baggrunden lurer en skarpere note af lime. Den er frisk og den høje bitterhed giver den et lidt aggressivt anslag på tungen. Smagen præges mere af en kortvarig note af grape inden bitterheden tager over. Helt klart en øl med mere kraft og bitterhed end man normalt finder her i byen, så tiltaget hos Brugsen kan kun hilses velkommen.

Karakter 4

 


2 kommentarer:

  1. Se dig lidt omkring. Det nye udvalg i Coop, om end det nok er en one off, dækker i min lokale Super Brugser og Kvickly fem-seks bryggerier med en til to øl pr bryggeri

    SvarSlet
  2. Hej Anders. Tak for tippet. Jeg kigger lidt i de butikker, der er lidt større end vores egen. Men jeg har købt godt med øl hjem fra vores ferietur, så måske er ølbudgettet ikke så stort lige nu.

    SvarSlet