Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

tirsdag den 9. juli 2013

Tid til en øl - Pabst Blue Ribbon


9. Juli 2013

I dag har jeg ikke malet noget som helst, og så var der i stedet tid til at komme i haven. Den ligner også en jungle, hvor alt er groet ud af kontrol. Så jeg fik klippet hækken og mit pilehegn.

Efter sådan en rask gang havearbejde kan det være godt med en let, forfriskende pilsner. Der er jo ligefrem øl, der nærmest går under betegnelsen ”græsslånings-øl”. Det er de lette pilsnere fra Asien og USA, som på det tidspunkt kan gøre lidt gavn ved af læske ganen. Man kan også bruge vand.

Pabst Brewing Company stammer fra Milwaukee, USA og blev grundlagt i 1844 af Jacob Best. På det tidspunkt hed det Empire Brewery. Hans søn Philip overtog i 1860 og under navnet Philip Best Brewery var det i 1874 USA’s største bryggeri. Det var først i 1889 af Philips svigersøn Frederick Pabst lagde navn til bryggeriet. Bryggeriet lå oprindelig i Milwaukee, men har nu hovedkvarter i Los Angeles. I 2011 og 2012 blev det kåret som ”Bedste Store Bryggeri” ved Great American Beerfestival.

Deres ”Blue Ribbon” var oprindelig kendt under navnet ”Best Select”, men fra 1882 bandt man blå silkebånd om flaskens hals, hvilket har givet navn til øllet. I 1916 stoppede denne praksis, da der pga verdenskrigen blev mangel på silke. Efter forbudstiden bandt man atter bånd omkring indtil 1950. Nu er det bare markeret med en tegning.

Det er en lys gul øl på 4,5%. Der er mange små bobler og hvidt skum. Aroma af lys malt med noter af citronvingummi. Den føles let og prikkende. Vandig smag med en prikkende syrlighed og en – trods alt – mærkbar bitterhed i eftersmagen. Det er såmænd en udmærket udgave i sin kategori – ”International Pilsner”, men det er ikke en kategori der siger mig så meget. Og mellem hækklipning og øldrikning har jeg lige været fem timer til musical-opførelse og det er altså lidt for lang tid at vente med en ”efter havearbejde”-øl.

Karakter 2

 

 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar