Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

fredag den 5. juli 2013

Tid til en øl - Søgaard Zoo 75 år


5. Juli 2013

I går havde vi premiere på ”Oliver” på Skansen i Hals. Det blev en fantastisk forestilling. Alt gik godt og vi var stolte bagefter. Jeg nåede lige at blive færdig med at male de sidste kulisser – med god hjælp fra mine to døtre. Desværre kan jeg ikke vise nogle billeder, da mit kamera var blevet væk. Jeg fandt det først her til aften i kaffeteltet.

Efter forestillingen blev der holdt taler – det var 25 års jubilæum. Man ge blev takke, og jeg fik også en tak fro det store malerarbejde. Og sandelig om ikke der fulgte en ølgave med – afleveret af en Heidi ( ikke hendes rigtige navn ) i et smukt dirndl-kustume. Meget passende. Det var 3 øl fra Pladderballe Bryghus ( mere om det senere ).

I dag skulle jeg så ikke male og derfor brugte vi dagen i Zoologisk hHave i Aalborg. Her er for tiden en dinosaurus-udstiling, hvor der er placeret bevægelige dinoer rundt om i parken. Det ser vældig fint ud, men det er nu også godt at se de levende dyr. Der er lavet et nyt tigeranlæg, siden jeg var der sidst, men det var nu en løve, der lagde sig i den mest fotogene positur på en sten lige ved hegnet. Det er et flot dyr, men jeg havde jo ikke mit kamera.

Ved udgangen spottede mit øje en øl blandt de hundredevis af bløde bamsedyr, så den måtte jeg smage.

”Zoo Jubilæumsøl” blev lavet af Søgaard Bryghus i 2010 for at fejre 75 året for havens oprindelse.

”På 75 år har Aalborg Zoo har forvandlet sig fra et menageri, hvor det kun drejede sig om at udstille dyr til en moderne zoologisk have, der arbejder for naturbevarelse og en bæredygtig fremtid.” Der er i haven 140 forskellige dyr ( ikke medregnet dinosaurer ).

På Søgaards etiket er øllet beskrevet som ” en stærk pilsner”. Derfor havde jeg forventet en klar lys øl i glasset, og blev noget overrasket over synet.

I Danmark har begrebet ”bajer” i mange år dækket over en pilsnerøl. At man nu går den modsatte vej og skriver ”pilsner” når det er en bajer, er virkelig med til at forvirre begreberne. Denne øl er en bajer – en bayersk dunkel på 5,5%.

Mørkebrun, uklar og med svagt beige skum. En rund aroma af sød malt, rugbrød, øllebrød og flødekaramel ( lidt som de kaffebolsjer man får i tebutikken ”Kronen”. ( de smager egentlig ikke af kaffe, men jeg kan ikke huske deres navn )). Den føles let og blød og behagelig. Smagen er sødlig med noter i samme retning som aromaen. En god og behagelig øl, men stram lige lidt op med oplysningerne på etiketten.

Karakter 4


Ingen kommentarer:

Send en kommentar