Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

lørdag den 20. juli 2013

Tid til en øl - Fuller’s Brewer’s Reserve 3 Whisky Casks


20. Juli 2013

Fuller’s har altid været en af mine engelske favoritter, lige siden jeg første gang smagte London Pride til min anden ølsmagning. Jeg har anmeldt mange af deres øl og de har jo sendt flere ”limited” øl på markedet. Deres ”Past Master’s”-serie er interessant og det er deres ”Brewer’s Reserve” også. Her er der tale om strong ales, der er modnet i forskellige tønder. Den tredje i serien har ligget i 800 dag i whiskytønder fra Glasgow destilleriet Auchentoshan. Det er et af de sidste Lowland-destillerier.

Det var i 2004, at brygmester John Keeling fik ideen til at lave en ny strong ale serie og i 2008 var den første i serien klar. Den var også lagret på whiskyfade, men jeg har ikke set den her i landet. Nummer 2 var på cognacfade og nummer 4 på armagnac.

 
Denne tredje udgave er et blend af Golden Pride og ESB med en alkoholprocent på 9,0%. Jeg delte den med en af kammeraterne, der er whiskyentusiast, og vi havde glædet os til den. Vi blev desværre lidt overraskede, da den nærmest eksploderede, da vi åbnede den og inden vi kunne samle os om at få hældt op var en tredjedel forsvundet. Vi duftede til den og var lidt bekymrede, da vi blev mødt af en skarp syrlig duft. Var der noget galt eller var det bare fadlagringet der gav denne note? Egetræ, eddike og whisky. Vi blev noget roligere, da vi fik den i munden. Den havde en god fylde og smagen var ikke nær så syrlig som aromaen. Her fik whiskynoterne lov at udfolde sig bedre. Vanilje dukkede frem og der var stadig egetræ, men også en behagelig sødme fra lynghonning. En mere kompleks smag end forventet efter aromaen, men heldigvis mere i stil med, hvad vi havde håbet. I eftersmagen kommer en skarpere note af ingefær frem. Det var lidt en svingende oplevelse som dog endte godt nok.
Karakter 4+

Ingen kommentarer:

Send en kommentar