Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

torsdag den 11. juli 2013

Tid til en øl - Pladderballe Monrad & Rislund Classic


11. Juli 2013

I dag blev det til sen aftensmad, da vi fik købt os en stor is fra Paradis sidst på eftermiddagen. Så det var på plads med en sen øl, da vi kom hjem fra skuespillet. Forleden fik jeg en anerkendelse for mit malerarbejde i form af tre øl fra Pladderballe Bryghus. Det er jo et fiktivt bryghus og øllet bliver nu brygget på Svaneke Bryghus. På etiketten står der godt nok at det er Svaneke Bryghus, der har åbnet en filial i Pladderballe.

Aftenens øl er opkaldt efter Pladderballes stiftere Monrad & Rislund. Undertitlen er ”Classic Pilsner”, og hvad der lige menes med det er lidt uklart. Det er ikke en klassisk pilsner, da en sådan jo skal være filtreret og det er denne øl ikke. Der kunne menes en ”classic” i betydningen ”wiener”, og det kan nok bedre passe, men hvorfor kalde den ”pilsner”. Det er jo noget vi har set før – at ordet ”pilsner” bringes på banen, for det er noget folk kan relatere til. Men det er nu noget rod.

Det er en sløret, orange øl, hvor man lige kan skimte de små, livlige bobler. Pæn hvid skumtop. Duft af sød malt, halm og en smule abrikos. Blød og rund i munden med et lille skarpere anslag til sidst. Der indledes med en kortvarig sødme inden en markant bitterhed tager over. Alk. 4,7%.

Selvom typen er en smuleusikker, er det en udmærket, undergæret øl.

Karakter 3+



Ingen kommentarer:

Send en kommentar