Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

tirsdag den 16. juli 2013

Tid til en øl - Fort Collins Red Banshee


16. Juli 2013

Et par hårde flyttedage er ovre. Vi havde en god afslutning og sidste optræden på vores ”Oliver” lørdag, men derefter skulle scenen pilles ned. Efter et par timer stoppede vi og holdt en afslutningsfest, hvor jeg nød en ”Erdinger Dunkel Weissbier”. Søndag fortsatte nedrivningen af scenen og der var utroligt meget træ der skulle bære på skuldrene ud af Skansen og op på lastbilen.

Aftenen sluttede med en almindelig weissbier fra ”Erdinger”

Mandag flyttede min yngste datter med kæresten til Fredericia, så der skulle atter slæbes kasser og møbler. De har fået det så pænt. Vi var sent hjemme og jeg syntes at nu havde jeg fortjent en flyttebajer.

Det blev til en ”amber ale” fra det amerikanske bryggeri – Fort Collins Brewery i Colorado. Det er lidt svært at finde oplysninger om bryggeriets historie ( de skriver ikke selv noget på hjemmesiden ). I en guide om bryggerier i Fort Collins er det nævnt som ”det originale bryggeri” i byen, men hvornår det er fra er der ingen oplysninger om. Der er også noget der tyder på at Anheuser-Busch er inde over og i hvert fald ejer bryggeriet, men elles virker det som om det arbejder som ”craft brewery”.

Men deres øl er i hvert kommet til SuperBrugsen i Vester Hassing og derfor kunne jeg sent i går aftes åbne en ”Red Banshee” på 5,3% og lade arme og skuldre hvile sig.

En ”banshee” er en kvindelig ånd fra den irske mytologi. Hun varsler død, men er ikke frygtet, men bliver betragtet som en hjælpende ånd, trods hendes budskab.

”Red Banshee” er en rødlig øl med kraftigt beige skum. Den har en duft af let krydret malt og en sødlig note af solbær. Den føles let og virker en lille smule mat. Det er også sødme og sølbær der præger smagen. Humlen ( Willamette) indvirker ikke på smagen men afslutter med en fin bitterhed, der modsvarer de andre indtryk på fineste vis ( IBU 33 )

Karakter 4

 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar