Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

lørdag den 20. juli 2013

Tid til en øl - Tommyknocker Pick Axe IPA


20. Juli 2013

Tommyknocker Brewery fra Colorado er det andet bryggeri, der er dukket op med en IPA på hylderne i Brugsen. Bryggeriet ligger i Idaho Springs og blev etableret i 1994. Mottoet er: ”A taste of the Rocky Mountain history”.

Og i 1859 blev der fundet guld i bjergene og folk kom fra bla. Cornwall og Wales for at søge lykken. Disse minearbejdere bragte deres gamle overtro om ”Tommyknockers” med sig. Det er små alfer, der lever i minerne og de kan måske mere sammenlignes med vore nisser. Nogle blæser lyset ud og driller ondskabsfuldt, mens andre er hjælpsomme og viser guldgraverne på rette vej.

 

 
I Idaho Spings kan man til tider stadig høre dem synge og arbejde i minerne.
Bryggeriet laver en ”Pick Axe IPA” på 6,5%. Den er humlet med Willamette, Summit, Chinook, Mt. Hood og Nugget og når en bitterhed på 55 IBU. Altså ikke så kraftig som gårsdagens IPA fra Ballast Point.
Samme farve, men med lidt kraftigere skum. Humlen dominerer aromaen – grape og eksotisk frugt, me også en sødlig note af smørkiks fornemmes. Den har en blød karakter, men får dog lidt bid fra humlen. Smagen er sød, men efterfølges af en friskere note fra humlen, hvor især pine gør sig gældende.
Karakter 4


Ingen kommentarer:

Send en kommentar