20. Marts 2014
Jeg smagte
en glutenfri øl for første gang på vores krydstogt. Så da min kone så endnu en
på en indkøbstur i Bilka købte hun den til mig, så jeg kunne se om den var
ligesådan.
”Redbridge”
fra Anheuser-Busch var brygget på Sorghum – en afrikansk græsart, og den havde
en anderledes ( men ikke ubehagelig smag ). Det var ikke lige typisk pilsnerøl.
Men ”Daura” fra det spanske bryggeri Damm er brygget på bygmalt.
Bryggeriet
hævder at man har fjernet glutenindholdet fra bygmalten ( hvordan ved jeg ikke
), så der er under 3 ppm ( parts per million ). Grænseværdien for glutenfri
produkter er 20 ppm. Det skal dog nævnes, at at flere glutenallergikere advarer
og siger den ikke er glutenfri, så det er vist påstand mod påstand.
Fakta
er, at den har vundet guld for glutenfri øl tre år i træk ved ”Taste & Quality
Institute” i Bruxelles og har guldmedalje fra 2011 og 2012 ved ”World Beer
Championship” - foruden adskillige andre
priser. ( Man kan se dem alle på hjemmesiden )
Der er
en undergæret pilsnertype på 5,0%. Meget lys med kraftigt, hvidt skum og mange
bobler. Der er som nævnt brugt speciel glutenfri bygmalt, samt ris ved brygningen. Denne øl dufter af øl. Det er
brygmalt og korn, der er fremherskende.
Den er som så mange spanske øl forfriskende i sommer varmen. Den har
desuden en let snerpende karakter. Smagen er præget af en let sødme efterfulgt
af en fin bitterhed. Faktisk en udmærket
øl, så må andre vurdere om den er ordentlig glutenfri.
Karakter
3
Ingen kommentarer:
Send en kommentar