11. Marts 2014
Til
ølsmagningen på vejen ned til Vestindien havde bartenderen i forbifarten nævnt
en øl, der ikke indeholdt hverken byg eller hvede. Altså en glutenfri øl. Det
var ikke en øl, der stod på deres ølkort, men jeg tænkte, at det måske var
muligt at smage den alligevel. Det var det naturligvis.
”Redbridge”
er brygget på ”sorghum”, der også kendes under navnet ”Durra” ( det vil sige,
jeg kendte det egentlig ikke ). Det er en græsart, der findes i 20 varianter, og
som findes især i Afrika og Sydasien. Der findes en enkel art i Mexico – måske er
det den, der er brugt.
Det er
Anheuser-Busch, der brygger denne øl, og jeg var overrasket over smagen. Det er
første gang, jeg smager en glutenfri øl, så jeg ved ikke helt, hvad jeg kan
forvente, men smagen var OK.
”Redbridge”
er på 4,0%. Den er sløret med et mørkt skær i det gyldne. Jeg fik den serveret
i et frosset glas. Skummet er hvidt og cremet. Der er ikke så meget aroma, men
man kan ane lidt skovbund. God fyldig krop.
Lad det
være sagt med det samme. Den smager ikke som en normal pilsner. Den er sød med
en let krydret smag, der faktisk er udmærket. Også et syrlig æblenote og til
slut en smule bitterhed. Absolut en anderledes oplevelse, men bedre end jeg
måske havde ventet.
Karakter
3
Ingen kommentarer:
Send en kommentar