14. Marts 2014
Det er
slut med øl fra vores dejlige vinterferie, men vi er ikke helt nået hjem endnu,
for aftenens øl er fra Luxemborg. Jeg smagte ”Diekirch Premium” i sommer, da vi
besøgte landet. Vi fandt også en butik, hvor jeg kunne købe en del lokale øl,
og der fik jeg bla. ”Diekirch Grand Cru”.
Jeg har
skrevet om bryggeriet tidligere, men kan kort opsummere – at det oprindeligt lå
i Diekirch og stammer fra 1871.
”Diekirch
Grand Cru” kommer i en lille buttet flaske med patentprop. Den er på 5,1% og
brygget af bygmalt, sukker, humle og farvestof – og vand. Det er stort set alt
hvad man finder af oplysninger på etiketten og på hjemmesiden.
Det er
en kobberfarvet øl med et tyndt lag skum og få bobler. Den har en maltet aroma
med lidt mørke noter at skovbund og svampe. Den virker også lidt sprittet – på trods
af kun 5,1% - og kommer derfor til at fremstå som en stærkere øl end den
egentlig er. Mundfølelsen er let og behagelig. Smag af sødlig malt med en snert
af ascorbinsyre ( der ikke oplyst/tilsat
).
Karakter
3+
Ingen kommentarer:
Send en kommentar